• Turkhane Logo

Veyis Ateş reddetti, Sezgin Baran Korkmaz "10 milyon avro istedi" dedi

Halk TV'de hakkındaki iddialara yanıt veren Veyis Ateş, "Sezgin Baran Korkmaz mağdur olduğu için görüşmeyi kabul ettim" dedi. Yayına bağlanan Sezgin Bakan Korkmaz ise "10 milyon avro istedi" dedi.

21:50 18 Haziran 2021 Cuma
Veyis Ateş reddetti, Sezgin Baran Korkmaz
Halk TV'de hakkındaki iddialara yanıt veren Veyis Ateş, "Sezgin Baran Korkmaz mağdur olduğu için görüşmeyi kabul ettim" dedi. Yayına bağlanan Sezgin Bakan Korkmaz ise "10 milyon avro istedi" dedi.


Halk TVde hakkındaki iddialara yanıt veren Veyis Ateş, Paramount Otelde kalmasıyla ilgili iddialara dair Benim bir teknem hiçbir zaman olmadı. Beni Cihan Ekşioğlu davet etti. Bahsedilen sıralarda zaten tatildeydik. Paramount Otelden daha lükslerini de gördüm dedi. Türkiyeden kaçan SBK Holdingin sahibi Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili iddialara dair 10 milyon avro istemedim diyen Ateş, 10 gün sessiz kalmasına dair Üstüme ne yağacak bilmiyordum, ondan konuşmadım dedi. Yayına bağlanan Sezgin Baran Korkmaz ise Veyis Ateşin kendisini aradığını Veyis Bey lobilerle görüştüğünü söyleyerek 10 milyon avro istedi iddiasını yineledi. Veyiş Ateş ise Pazartesi gelsin suç duyurusunda bulunsun diye yanıt verdi.

Halk TVde İsmail Saymazın sorularını yanıtlayan gazeteci Veyis Ateş, hakkındaki iddialara yanıt verdi.


CİHAN EKŞİOĞLU BENİ DAVET ETTİ

Veyis Ateş, Sezgin Baran Korkmaz ile Temmuz 2020de, Bodrumda bir arkadaşının teknesinde tatildeyken tanıştığını söyledi, Paramount Otele de Cihan Ekşioğlunun davetlisi olarak gittiğini belirtti.

Ateşin açıklamalarından satır başları şöyle:

-Beni Sedat Pekerin iddialarından sonra ilk arayan sendin. Teşekkür ediyorum sana

-Sezgin Baran Korkmazla ben Temmuz 2020de, 20leri olabilir, meşhur Paramount Otele davetli olarak gittim. Ben zaten Bodrumda tatildeydim. Arkadaşımın teknesindeydim. Ben o tekneye bindikten, İstanbula döndükten sonra orada çekildiğim bir fotoğrafı attım, Instagrama koydum. Bizim aramızda geçen diyalogla, benim bir teknem yok. Benim arkadaşlarımın teknesi. Paramount Otele Cihan Ekşioğlu beni davet etti. Bir defa gittim. Ya cuma ya da cumartesi pazar akşamı, para ödemedim, davetli olarak gittim. Bu ve benzer otellere davetli olarak zaten gittim. Daha lükslerine de gittik, gördük. O günün kaldığım sabahın ertesi sabahı kahvaltı sofrasında biri yanıma geldi, merhaba ben Sezgin Baran Korkmaz dedi. Tanışma bir. Temmuz dediysem, eylül ekim gibi olabilir, bir balıkçının kapısında bir kez daha tanıştık.

-O tatil buraya gelecek tatili ne zaman, bir kez daha tatile gitmek istemişim. Arkadaşlarımızla kendi Instagram hesabımda goy goy yapıyoruz. Bakılsın bugüne kadar tekne almış mıyım, satmış mıyım. İş adamı bir arkadaşımın iş adamı bir arkadaşıyla teknede fotoğrafım var, onu da linç ettiler.

-Savcılığa başvuracağım, soruşturulsun isteyeceğim. Herhangi bir şekilde servet çoğalması, aşırı zenginleşme var mı hepsini buyursunlar araştırsınlar.

-(Sezgin Baran Korkmaz) Kasım-Aralık olabilir, yurt dışına çıktıktan iki hafta sonra bir ortak tanıdığımız dedi yurt dışında, seni aramak istiyor dedi. Ben dedi çok mağdur edildim dedi. Tarihini hatırlamıyorum, 5 Ocak olamaz. Ben aramadım, o aradı beni. Senden ricam, sayın bakan beni yanlış anlıyor, ben şöyle mağdur edildim, lütfen bu mesajımı iletir misin? Ben yarın-bugün gidebilirim, gittiğimde iletirim dedim. İki üç hafta sonra gittiğimde Sayın Bakan Sezgin Baran Korkmaz diye biri var, beni aradı dedim. Keşke açmasaydın dedi. Dedim böyle böyle şeyler var, kesinlikle doğru değil dedi.

YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM

-Bunu kabul etmemin sebebi çoluğum çocuğum burada, Türkiyede, yalnız kaldım, yanlış anlaşıldım dedi, bu bana ulaşıyor. Şu bakanlıkta, şu tayinlerde bana telefon geliyormuş ya bana, çoluğum çocuğum var, insanlar bu tür durumlarda arayanlarda yardımcı olmaya çalışırım.

-İsmail bilmiyorum neyden arandığını, mağduriyetini iletiyor bana, ben de iletiyorum. O beni arıyor, diyorum ki böyle böyle...

-10 milyon avroluk bir talep aramızda geçmedi. İstemedim. Madem böyle bir telefon konuşmam var. Nerede? Diyelim ki 10 milyon euroyu ben istedim, ben 10 milyon euroyu nereye saklayabilirim İsmail? diyen Ateşe, İsmail Saymaz doğru söylemiyorsun diyerek konuşmayı dinlediğini söyledi.

10 MİLYON AVROYA BEN ÇÖZERİM BÖYLE BİR KONUŞMAMIZ YOK

-Devletin bakanı diyor ki konu kapalı, gelecek yargıya teslim olacak. Ben diyeceğim ki, lobiler klikler var gönder bana 10 milyon euro ben bu işi çözerim. Böyle bir konuşmamız yok.

-(İsmail Saymaz: Ben bu konuşmayı dinledim. Sen bu konuşmada diyorsun ki, senle ilgili beklenti ve istediklerini sesinin çıkarmadan beklemen lazım. O da diyor ki sana samimiyetimizi nasıl göstereceğim abi. Sen de diyorsun ki sana söz ettiğim meblayı istiyorlar. Korkmaz 10 milyon avroyu gönderdiğim zaman... cümle devam ediyor. Sen de diyorsun ki onlar da çok güçlü pozisyonda olduğu için olur mu olmaz mı sormadım diyorsun. Ben dinledim. Sen bu görüşmeyi yapmışsın. Bunu nasıl açıklıyorsun?) 10 milyon avro istemiş miyim, böyle bir kayıt var mı, ben kendi ellerimle götüreyim. Bu kayıdı bana da verin ben kendi ellerimle götüreyim. Benim 7 aydan beri çıkmayan sesim, çıkmayan konuşmam, neresi önü, neresi arkası bilmediğim bir konuşma. Ben 10 milyon avro istemedim, böyle bir konuşmayı yapmadım

-(Saymaz: Sana söz ettiğim meblayı istiyorlar dedin mi?) Benim böyle bir görüşmem yok, bu adamın bana anlattığı dertleri var. O klik ve lobiler kimse diyorum İsmail, araştırılsın. 7 Ocakın bir hafta öncesinde, sonrasında benim konuştuğum klik, lobi, HTS kaydı kimse ortaya çıksın.

-(Saymaz: Neden 10 gündür açıklama yapmadın?) Üstüme ne yağacak bilmiyorum. Ondan açıklama yapmadım

-2016 yılında olabilir, Sedat Pekerle tanıştım.

-Sağlık Bakanlığına tıbbi cihaz sattığım iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Sağlık Bakanlığında hangi ihaleye müdahale etmişim?

SEZGİN BARAN KORKMAZ YAYINA BAĞLANDI, 10 MİLYON AVRO İSTEDİ DEDİ

Türkiyeden kaçan SBK Holdingin sahibi Sezgin Baran Korkmaz yayına bağlandı. Korkmaz, şunları söyledi:

-Kendisi benim hukukçum avukatım üzerinden benimle iletişim kurmaya çalıştı. Veyis Bey beni aradı. Veyis Beyle konuştuğumda bana yardımcı olabileceğini, birileri ile görüşeceğini söyledi

-Benimle uğraşan bir klik ve lobinin bana bunu yaptığını, bu lobilerle görüştüğünü ve bu lobinin benden 10 milyon avro istediklerini söyledi. İnsanlar gözaltındayken, arkadaşlarım gözaltındayken sen benimle bu pazarlığı yaptın. Bu şerefsizliktir

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSUN

Veyis Ateş, telefon bağlantısının ardından şu açıklamaları yaptı: 

-Sezgin Bey beni ilk siz aradınız mı? Ben avukatını mı aramışım? Pazartesi günü gelsin suç duyurusunda bulunsun. Avukatı da isterse telefona bağlansın. Babamın servetine kadar her şey araştırılsın.

-Erdal Arasla biz DYPde (DPde) İstanbul il yönetiminde birlikte çalıştık

SEZGİN BARAN KORKMAZ: 10 MİLYON AVRO İSTENDİ, VERMEDİM

Sezgin Baran Korkmaz yeniden yayına bağlandı. Şunları söyledi: İsmail Bey siz kaydı dinlediniz. Beş kere dinlediniz. Savcılığa verilecek kayıtta hepsi duyulacak. İstendi 10 milyon avro vermedim. Veyis Ateş, Ankarada görüşme yaptığını, problem yaratanın lobi ve klik olduğunu söyledi. Kim yaptı bana bunu bana onu açıklaması lazım

Veyis Ateş, telefon yayınından sonra şunları söyledi:

-Türkiyeye bekliyoruz kendisini. Tekrar ediyorum, benim bir kliğim lobim yok, bir klik, lobi adına 10 milyon avro istemedim.

-(İçişleri Bakanı Süleyman Soyluyu koruduğuna dair eleştiriler) İçişleri Bakanının korunmaya ihtiyacı mı var?

-(İsmail Saymaz: Neden savunma yapmadın da istifa ettin) Bir gün geçti Mercedesim çıktı, yatım çıktı. Herkesin eteğindeki taşları dökmesini bekledim

POLİS KORUMAM VAR

-Polis korumam var e tabi polis korumanız olunca çakarı da var.

-Koruma polisi tahsisim var bir de şirketimin bana tahsis ettiği şoförüm var.

-(İsmail Saymaz: HDPlileri yayına davet etmeyeceğini söyledin. Bugün de aynı görüşte misin?) Evet bugün de aynı görüşteyim. Terörle arasına mesafe koymadıktan sonra söyledim. Didem de söyledi, ben söyledim, Mehmet Akif söyledi. O zamanlar inanılmaz bir saldırı geldi üstümüze, arkadaşlarımıza da koruma tahsis edildi. Bilmiyorsun ki İsmail başımıza ne geleceğini, kendini güvende hissetmek istiyorsun. O günlerde de Habertürkün kurumsal bir kararıydı, biz de üç ekran yüzü olarak duyurduk.

GAZETECİLİK YAPAR MIYIM EMİN DEĞİLİM

(İsmail Saymaz: Gazeteciliğe devam edecek misin?) Tabi önce bir çocuklarıma vakit ayıracağım, kendime vakit ayıracağım. Tekrar gazetecilik yapar mıyım çok emin değilim. 

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, Habertürk TV sunucusu Veyis Ateşin Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde ücretsiz kaldığını ve kara para aklamakla suçlanan Korkmaz için arabuluculuk yaptığını ileri sürmüştü.

Ateşin Instagram paylaşımları, adı Resort Be Premium olarak değiştirilen Bodrumdaki Paramount Otelde kaldığını doğrulamıştı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Sezgin Baran Korkmazın Veyis Ateşle ilgili kendisini aradığını belirterek, iddiaları Tehdit, şantaj iddiaları, 10 milyon avroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar, kriminal nitelikte suçlamalar olarak nitelemişti.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman da Sezgin Baran Korkmazın kendisini arayarak Veyis Ateş ile aralarında geçen telefon konuşmasını dinlettiğini yazmıştı.

Yılman, konuşmalarda Veyis Ateşin Sezgin Baran Korkmazın Türkiyeye dönebilmesi için Ankarada görüşmeler yaptığını, bunun üzerine Korkmazın Abi diyelim yolladım 10 milyon euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman diye sorduğunu, Ateşin de Korkmaza Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak dediğini aktarmıştı.

​Veyis Ateş, hakkındaki iddialarla ilgili kendisinden savunma isteyen Habertürk TV yönetimine istifasını sunmuştu.

Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ da Ateşin Daha fazla tartışmaların odağına girmemek ve yıpranmamak açısından savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ediyorum dediğini aktarmıştı.

Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmazın İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun uyarısıyla yurt dışına gittiğini ileri sürmüştü. 

Son güncelleme: 21:50 18.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı