• Turkhane Logo

'Vekil olup dokunulmazlık almak isteyen Emniyet Genel Müdürü Soylu'ya haber gönderdi'

T24 yazarı Tolga Şardan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın AKP’den milletvekilliği adaylığına hazırlandığını ileri sürdü. Şardan'ın yazısına göre; Soylu, Aktaş'a

16:23 13 Ocak 2023 Cuma
'Vekil olup dokunulmazlık almak isteyen Emniyet Genel Müdürü Soylu'ya haber gönderdi'
T24 yazarı Tolga Şardan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın AKP’den milletvekilliği adaylığına hazırlandığını ileri sürdü. Şardan'ın yazısına göre; Soylu, Aktaş'a

Tolga Şardan, T24teki yazısında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın AKP’den milletvekilliği adaylığı için kolları sıvadığını yazdı. Şardan; Aktaşın Süleyman Soyluya konuyla ilgili haber gönderdiğini, Soylunun ise yanıt olarak benden haber bekle dediğini aktardı.

ADAY ADAYLIĞINA HAZIRLANIYORGazeteci Tolga Şardan’ın bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:
Son dönemde çokça tartışılan olayların içinde olan ve siyasi hareket etmekle eleştirilen emniyet teşkilatının bir numaralı koltuğunda oturan Genel Müdür Mehmet Aktaş, milletvekili aday adaylığına hazırlanıyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü kulislerine yansıyan bir bilgiyi paylaşayım. Teşkilatın başında dört yıla yakın süredir genel müdürlük yapan ve aynı zamanda 2021den bu yana PTT Yönetim Kurulu üyesi olarak devletten ikinci maaş alan bürokratlar arasında yer alan Aktaşın AKPden aday adayı olacağı ifade ediyor.
Memleketi Elazığdan aday adayı olacağı kaydedilen Aktaşın, talebini İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya ilettiği ve benden haber bekle yanıtını aldığı belirtiliyor.
Tabii ki; Bakan Soyluya yönelik fotoğraflı eleştirilerin bir bölümünde, Emniyet teşkilatının bulunduğunu unutmamak gerek!
Aktaşın genel müdür olarak kimi olaylara sessiz kalması, iktidarın siyasi yaklaşımları çerçevesinde uygulamalar gerçekleştirmesi, bilhassa Soylunun ekibinin teşkilat içinde yarattığı baskıcı tutumu değiştirmek için herhangi bir girişimde bulunmaması ve gölgede kalarak düşük profilli görev ifa etmesinin dikkat çektiğini söylememe sanırım gerek yok.
KAZANMAK İSTEDİĞİ BİLİNİYORTeşkilat mensubu hemen herkesin bildiği gerçekler böyle.
Bakanlığının sona ermesi halinde hakkındaki suç duyuruları nedeniyle çok sayıda soruşturmada ismi geçecek olan Soylunun bir kez daha AKPden milletvekili seçilerek dokunulmazlık zırhını kazanmak istediği biliniyor.
Soyluyla dört yıla yakın zamandır beraber çalışan Aktaşın da durumu pek farklı değil aslında.  
Aktaş da milletvekili olması halinde adli yargılamaların hedefi olmaktan geçici olarak kurtulabilecek.
Fakat genel seçimler sonrasında oluşacak TBMMdeki sandalye dağılımında Cumhur İttifakının azınlıkta kalması evdeki hesabın çarşıya uymamasına yol açabilir.

Son güncelleme: 16:23 13.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı