• Turkhane Logo

Vatandaş pazardan soğan topluyor

Gıdaya erişemeyen binlerce vatandaş market ve pazarlardan atık toplayıp karnını doyurmaya çalışıyor.

10:04 11 Nisan 2023 Salı
Vatandaş pazardan soğan topluyor
Gıdaya erişemeyen binlerce vatandaş market ve pazarlardan atık toplayıp karnını doyurmaya çalışıyor.

Geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar gıdaya erişmekte zorlanıyor. Kuru soğanın kilogramı 30 TLden, tanesi de 7,5 TLden satılmaya başlayınca, bütçeyi zorlayan ürünlerden biri oldu.
Sözcüden Taylan Büyükşahinin haberine göre, milyonlarca insan ucuz gıdaya erişmek için market market gezerken, krizin altında kalan vatandaşlar ise semt pazarlarına akşam saatlerinde çıkıp çürük soğanları toplamak zorunda kalıyor.
Türkiye İstatistik Kurumuna (TÜİK) göre enflasyon Mart ayında yüzde 2,29 artarken, yıllık bazda 50,51 oldu. Enflasyon Araştırma Grubuna (ENAG) göre ise enflasyon Martta yüzde 5,8 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 112,51 oldu. Yüksek enflasyonuyla Avrupada ve G-20 ülkeleri arasında zirvedeki yerini koruyan Türkiyede halk derin yoksulluğa hapsoldu. Dar gelirli vatandaşlar ucuz gıdaya erişebilmek için gece yarıları kuyruğa giriyor, atıkları topluyor. Vatandaşlar, marketlerin ve pazarların çöpe atılmış soğan, patates, biber gibi ürünlerini toplayarak evlerine götürüyor. 
Taneyle alışveriş dönemiKilo ile alışveriş yapamayan vatandaşlar taneyle ürün alıyor. Soğanın tanesi 7,25 TL olurken, patlıcan 3,40 TL, domates 5,75 TL, salatalık 3,84 TL oldu. Bunları bile alamayan vatandaşlar da akşamları semt pazarlarına giderek atık ürünleri topluyor.

Son güncelleme: 10:04 11.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı