• Turkhane Logo

Vatandaş işsiz kalırken çift maaşlı bürokratların vergisini bile devlet ödeyecek

İşsizliğin arttığı bir dönemde başta Saray olmak üzere devletin üst kademelerinde birkaç yerden maaş alan AKP’li bürokratlara vergi kıyağı getirildi.

12:09 14 Nisan 2020 Salı
Vatandaş işsiz kalırken çift maaşlı bürokratların vergisini bile devlet ödeyecek
İşsizliğin arttığı bir dönemde başta Saray olmak üzere devletin üst kademelerinde birkaç yerden maaş alan AKP’li bürokratlara vergi kıyağı getirildi.



Birden fazla kurumdan aldıkları maaşlar 49 bin lirayı aşan bürokratlar Maliye’ye beyanname verecek. Ödenecek vergiyi devlet üstlenecek.

Koronavirüs nedeniyle çok sayıda firmanın üretimi durdu, iş yerlerinde faaliyetler geçici olarak durduruldu. Bu da yüz binlerce kişinin işsiz kalmasına ya da ücretsiz izne çıkmasına neden oldu. Bu dönemde AKP hükumetinden çift maaşlı bürokratlara vergi kıyağı geldi. Bu kişilerin vergisini devlet üstlenecek.


CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI İLE YAPILDI

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer’in haberine göre, Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre kamuda çalışan ve birden fazla kurumdan maaş alan üst düzey bürokratlara koronavirüs nedeniyle vergi kıyağı geldi. Karar, Cumartesi günü Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu karara göre kamuda çalışıp kamunun diğer kurumlarında yönetim, denetim ve tasfiye (kayyımlar dahil) görevlerinde bulunanlara ödenen tüm ücretlerin vergisini devlet üstlenecek.

49 BİN LİRA ÜZERİNDE MAAŞ ALANLARI KAPSIYOR

Düzenlemeye göre, aylık ücret ve ek ödemelerin her türlü vergi ve kesintileri (uhdesinde kamu görevi bulunan yönetim, denetim veya tasfiye kurulu üyelerinin birinci ve ikinci işverenden aldıkları ücretleri birleştirmek suretiyle ödemeleri gereken ilave Gelir Vergisi dahil) ilgili kuruluş tarafından karşılanacak. Buna göre, birden fazla kurumdan aldıkları maaşları 49 bin lirayı aşan bürokratlar Maliye’ye beyanname verecek, ancak ödenecek vergiyi devlet üstlenecek.

BİRDEN FAZLA MAAŞ ALIYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi birden fazla maaş alan isimleri açıklamıştı. Birden fazla maaş alan Cumhurbaşkanlığı bürokratları, Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları ve Cumhurbaşkanlığı kurul üyelerinden bazıları şöyle: Fahrettin Altun (Borsa İstanbul), Ali Taha Koç (Türksat), Metin Kıratlı (Borsa İstanbul), Uğur Ünal (TDİ), Yunus Arıncı (VakıfBank, Borsa İstanbul), Arda Ermut (THY, Varlık Fonu), Mehmet Zahid Sobacı (BİK Yönetim Kurulu Başkanı), Maksut Serim (Halkbank), Sefer Turan (TTNET), Hamdi Kılıç (BİK), Fecir Alptekin (BİK), Saadet Oruç (BİK), Mehmet Akarca (BİK), Muhammet Mücahit Küçükyılmaz (BİK), Ahmet Karayiğit (Kamu Görevlileri Etik Kurulu), Hasan Nuri Yaşar (YÖK); Yiğit Bulut (Türk Telekom), Meltem Taylan Aydın (Halkbank), Cemil Ragıp Ertem (VakıfBank), Gülnur Aybet (Ziraat Bankası), Asım Aykan (Etik Kurulu Üyesi).

Son güncelleme: 12:09 14.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı