• Turkhane Logo

Vartinis katliamı davasında Yüzbaşı Bülent Karaoğlu’na tutuklama çıktı

Yeniden görülmeye başlanan Vartinis (Altınova) katliamı davasında, Yüzbaşı Bülent Karaoğlu hakkında tutuklama kararı verildi.

11:23 21 Eylül 2021 Salı
Vartinis katliamı davasında Yüzbaşı Bülent Karaoğlu’na tutuklama çıktı
Yeniden görülmeye başlanan Vartinis (Altınova) katliamı davasında, Yüzbaşı Bülent Karaoğlu hakkında tutuklama kararı verildi.



Muş’un Korkut ilçesine bağlı Altınova Beldesi’nde (Vartinis) 3 Ekim 1993’te aynı aileden 7’si çocuk 9 kişinin bulunduğu ev yakıldı. Beldede yakılan evdeki 9 kişi de hayatını kaybetti. Aileden geriye sadece şimdi 45 yaşında olan ve o gece o evde bulunmayan Aysel Öğüt kaldı. Vartinis Katliamı’nın üzerinden yaklaşık 28 yıl geçti. Zamanaşımına 2 yıl kalmışken katliama ilişkin dava bugün Kırıkkale 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan davada dönemin Hasköy İlçesi Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bülent Karaoğlu hakkında tutuklama kararı çıktı.


‘SANIK TANIKLARA BASKI KURUYOR VE İFADELERİNİ DEĞİŞTİRMELERİNİ İSTİYOR’

Duruşmadan bir kaç gün önce, yargılamanın ilk aşamasında tanıklık yapan erlerden birinin yeniden tanıklık yapmak istediğine dair dilekçe verdiği bugünkü duruşmada öğrenildi. Duruşmada söz alan Av. Kadir Karaçelik, “Sanık tanıklara baskı kuruyor ve ifadelerini değiştirmelerini istiyor. Delilleri karartma girişimi zaten daha önce ispatlanmıştı. Yargıtay da zaten mahkumiyet kararı verilmesi için dosyayı bozdu. Tutuklamak için daha ne bekliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
  Vartinis davasının bugün görülen duruşmasında ceza istenen sanık açısından nihayet tutuklama kararı çıktı. Hak aramadaki ısrarımız ve inadımızın sonuç alması, adalet duygusu açısından sevindirici.#Vartinis — Kadir Karaçelik (@kdrkrclk) September 21, 2021
SANIK AVUKATI: TEK SORUMLUSU MÜVEKKİLİM DEĞİL

Sanık avukatı ise savunmasında “Ortada bir vahşet var anlıyoruz ama bunun tek sorumlusu müvekkilim değil” dedi. Ardından mahkeme, sanık Bülent Karaoğlu’nun tutuklanmasına karar verdi.

BİR AİLE YOK OLDU

Vartinis katliamında 1993, 3 Ekim Pazar gecesi, Vartinis’te ‘yasadışı örgüte yardım ve yataklık ettikleri’ iddiasıyla Öğüt ailesinin evi ateşe verildi. İçeride ev sahibi Mehmet Nasır Öğüt, eşi Eşref Oran, çocukları Sevim, Sevda, Aycan, Mehmet Şakir, Mehmet Şirin, Cihan ve Cinal vardı. Aysel Öğüt hariç tüm aile üyeleri yanarak hayatını kaybetti.

Son güncelleme: 11:23 21.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı