• Turkhane Logo

Varlığı da yokluğu da Türkiye’ye dert: Berat Albayrak

İstifasını açıkladıktan sonra bir daha ortalıkta görünmeyen Berat Albayrak ile ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor.

10:30 09 Şubat 2021 Salı
Varlığı da yokluğu da Türkiye’ye dert: Berat Albayrak
İstifasını açıkladıktan sonra bir daha ortalıkta görünmeyen Berat Albayrak ile ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor.



İstifasını açıkladıktan sonra bir daha ortalıkta görünmeyen Berat Albayrak ile ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Bakanlığı döneminde en çok konuşulan ve eleştirilen siyasilerden olan Albayrak, yokluğunda da sosyal medyanın gündeminden düşmüyor.

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous’un 14 milyar euroluk yolsuzluk iddiası sonrası gözler yine kayıp olan Berat Albayrak’ı aradı. İddiaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde Albayrak’ın izniyle Alman Deutsche Bank ve Ziraat Bankası arasında milyar euroluk şaibeli bir işlem gerçekleştirildi. Anonymous yaptığı paylaşımda, Berat Albayrak’ın bu işlem sonrası Erdoğan tarafından gözden çıkarıldığını ileri sürdü. Kimin ne amaçla sızdırdığı belli olmayan belgeleri de paylaşan grubun iddialarını yanıtlamak için Albayrak’ın ortaya çıkıp çıkmayacağı merak konusu.


Bakan iken kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Berat Albayrak hala en çok konuşulan siyasiler arasında. Sözlük ve sosyal mecralarda artık Berat Albayrak’ın öldüğü iddiaları bile dolaşır oldu.

7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili olan Albayrak, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri sonrasında kurulan 64.Hükumette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu. Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükûmette bu görevine devam eden Albayrak, 2017 Anayasa değişikliği referandumunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi sonrasında gerçekleştirilen 2018 Genel Seçimlerinin ardından kurulan 66. Hükumette Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atandı. Albayrak ayrıca, 12 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararıyla da Türkiye Varlık Fonu’nun(TVF) da Başkanvekili oldu.

DOLARLA NE İŞİNİZ VAR?

2018’de Maliye ve Hazine Bakanı olabilmek için milletvekilliğinden istifa eden Berat Albayrak’ın bakanlığı da istifası gibi sıra dışı geçti. Albayrak’ın her söylediği gündem oldu. Özellikle kur atağının yaşandığı günlerde konuk olduğu CNN Türk’te, kur konusundaki endişelerini anlatan Ahmet Hakan’a söylediği ‘dolarla ne işiniz var’ sözü ise Türk siyasi tarihine geçecek gibi görünüyor.

ÇOKOMELLİ EKONOMİ

Albayrak’ın yerli ve uluslararası yatırımcılara verdiği brifinglerde sık sık kullandığı ‘Çok önemli (Çokomelli)’ifadesi muhalefetin dilinden hiç düşmedi. Albayrak, sosyal medyada da ‘Çokomelli Bakan’ olarak anılmaya başladı.

MERKEZ BANKASININ KAYIP 128 MİLYAR DOLARI

Albayrak’ın kur tahminleri de hiç isabetli olmadı. Uzun vadede döviz mevduatı olanların zarar edeceğini söyleyen Albayrak, kur konusunda hemen her zaman yanıldı. Albayrak yönetiminde, kur artışını önlemek iddiasıyla ihalesiz, kime ve ne kadardan satıldığı belli olmayan Merkez Bankasının 128 milyar doları sır oldu.

ALBAYRAK’IN OLAYLI İSTİFASI

Albayrak, 8 Kasım 2020’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 2018’den beri sürdürdüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden, sağlık sorunlarını ve ailesi ile zaman geçirmek istediğini gerekçe göstererek istifa ettiğini açıkladı. Albayrak’ın çok istediği kurdaki düşüş, istifa haberi ve Merkez Bankasına Naci Ağbal’ın atanmasının ardından gerçekleşti.

ORTADAN KAYBOLDU

Daha istifası kabul edilmeden ortadan kaybolan Albayrak’tan hala haber yok. Kaybolduğundan beri sosyal medyanın gündeminden düşmeyen Albayrak ile ilgili her gün istifasına ilişkin yeni bir iddia ortaya atılıyor. Albayrak’ın ortaya çıkıp, özellikle Anonymous’unki başta olmak üzere bu iddialara yanıt verip vermeyeceği merak konusu.

Son güncelleme: 10:30 09.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı