• Turkhane Logo

Varank, 'tetikçi' dediği yandaş Fuat Uğur'a icra takibi başlattı

İktidara yakın Türkiye gazetesinin yazarı Fuat Uğur, Sanayi Bakanı Mustafa Varank'ın kendisine tetikçi diyerek açtığı davayı kazandığını ve 21 bin 650 TL'lik tazminatı alabilmek için icra takibi başlattığını açıkladı.

10:42 28 Temmuz 2022 Perşembe
Varank, 'tetikçi' dediği yandaş Fuat Uğur'a icra takibi başlattı
İktidara yakın Türkiye gazetesinin yazarı Fuat Uğur, Sanayi Bakanı Mustafa Varank'ın kendisine tetikçi diyerek açtığı davayı kazandığını ve 21 bin 650 TL'lik tazminatı alabilmek için icra takibi başlattığını açıkladı.


İktidara verdiği destekle bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü köşe yazısında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varankın kendisine icra takibi başlattığını yazdı. Geçmişte muhaliflere yönelik mahkeme kararlarını savunan Fuat Uğur, yargının kendisiyle ilgili aldığı kararın hukuksuz olduğunu belirtirken bu kararın siyasi müdahaleyle çıktığını ima etti. Uğur eski yazılarına mahkeme kararıyla erişim engeli getirtilmesini de eleştirdi.

Elektrikli traktörle ilgili yazdığı bir yazı nedeniyle Mustafa Varankın kendisine tetikçi diyerek dava açtığını belirten Uğur Bakan Varank haciz kararı çıkartarak 21 bin 650 lirayı tahsil etmek üzere icra takibi başlattı” ifadelerini kullandı.


Uğur, dava süreciyle ilgili Yerel mahkeme Bakan Varank’ın aleyhime açtığı tazminat davasını “Fikir ve ifade özgürlüğü” çerçevesinde reddetti. Çünkü yazımda hakaret ve yanlış bilgi yoktu. Varank’ın elektrikli traktörle ilgili olumsuz tutumuna yönelik girişimlerini eleştiren bir yazıydı. Haber değil analitik bir makaleydi. Ama Varank, davayı temyiz ederek, İstinaf Mahkemesinde zorlama gerekçelerle, hukuk skandalı sayılabilecek bir kararla bu davayı lehine sonuçlandırmayı başardı dedi.

Benim arkamda bir devlet erki ve hukuk gücü de yok. diyen Uğur Yaklaşık 40 yıldır bu meslekteyim. Başladığımda Varank muhtemelen iki üç yaşında çocuktu. Dişimle tırnağımla mücadele ettim. Hep HELAL PARA kazandım. Boğazımdan hak etmediğim bir kuruş bile geçmedi. Ama Mustafa Varank benden alacağı parayı hak etmedi. Bu paranın onun için HELAL PARA olup olmadığını tekrar bir düşünsün. ifadeleriyle Varanka sitem etti.

Uğur yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sizinle bu yazılarımın linklerini paylaşmak isterim ama Varank yüce adaletin desteği ve mahkeme kararıyla yazılarımı da internetten kaldırtmayı başardığı için sizinle paylaşamıyorum.

Son olarak şunu söylemek isterim. Bakan Varank’a bana “tetikçi” dediği için hakaret davası açmadım. Zaten çıkacak sonuç lehime olamayacaktı. Nitekim bu çıkan sonuç da isabetli davrandığımı kanıtladı.

Ama buradan ifade etmek isterim ki, şimdiye dek kimsenin tetikçisi olmadım. İnandıklarımı yazdım. Hâlâ idealist olmanın bedelini ödüyorum. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı 1998’de keşfederek desteklemeye başladım. Bu hep devam edecek.

Son güncelleme: 10:42 28.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı