• Turkhane Logo

Valilik, ‘Fenalaştı öldü’ demişti: Kulaklarından-gözlerinden kan gelmiş

İstanbul Esenyurt'ta polis karakolunda hayatını kaybeden Birol Yıldırım’ın ailesinin bulunduğu suç duyurusuyla, Yıldırım’ın vücudunda dövüldüğüne ilişkin izler bulunduğu ortaya çıktı.

11:09 08 Haziran 2021 Salı
Valilik, ‘Fenalaştı öldü’ demişti: Kulaklarından-gözlerinden kan gelmiş
İstanbul Esenyurt'ta polis karakolunda hayatını kaybeden Birol Yıldırım’ın ailesinin bulunduğu suç duyurusuyla, Yıldırım’ın vücudunda dövüldüğüne ilişkin izler bulunduğu ortaya çıktı.



Yıldırımın burnunun darbe nedeniyle göçtüğü, kulaklarından ve gözlerinden kan geldiği belirtildi. Valilik, Yıldırım’ın fenalaşarak hayatını kaybettiğini öne sürmüştü.

Özel bir güvenlik şirketinde amir olarak çalışan 42 yaşındaki Birol Yıldırım, mesai arkadaşı B.U.’nun bir polis memuruyla tartışıp gözaltına alınması üzerine 5 Haziran’da saat 22:30 sıralarında Esenyurt Karakolu’na gitti.


YILDIRIM, GÖZALTINA ALINDI 

Suç duyurusu dilekçesine göre Yıldırım, bilgi almak isteyince karakolda bulunan rütbeli bir memurun, “Bu arkadaşı da alın içeri” talimatıyla saat 23:30 sıralarında gözaltına alındı, üstelik yönetmeliğe aykırı olarak doktor kontrolü için hastaneye sevk edilmedi. Canan Coşkun’un Diken’de yayınlanan haberi şöyle:

AMBULANS 45 DAKİKA KARAKOLDA KALDI  

Dilekçede tanık ifadeleri de yer aldı. Üç tanığın anlatımına göre gece saat 01:00 sıralarında sivil kıyafetli bir kadın, “Nabzı yok” diye bağırdı. 15 dakika sonra karakola ambulans geldi. Ambulans 45 dakika kadar karakolda kaldı. Bu sırada sağlık görevlilerinden birinin, “Ex olmuş” (ölmüş) dediği duyuldu. Ambulans, Yıldırım’ı almadan karakoldan ayrıldı. Bir polis memuru karakoldan dışarı çıkarak, “Birol Yıldırım’ı tanıyan var mı? Kendisi polise şiddet uyguladı” diye bağırdı. Tanıkların “Evet” demesine rağmen Yıldırım kendilerine gösterilmedi.

SAVCI, KARAKOLA GELDİ  

03:00 sıralarında savcı karakola geldi. Kısa bir süre sonra bir polis karakoldan dışarı çıkarak tanıklara, “Birol Yıldırım vefat etti. Başınız sağ olsun” dedi. Suç duyurusu dilekçesinde, Birol Yıldırım’ın vücuduyla ilgili şu tespitler yer aldı:

Burnu darp nedeniyle göçmüş olduğundan burnu kapatılmak zorunda kalınmıştır.

Halen akan kan nedeniyle sarıldığı kumaş kan içindedir.

Burnundan, kulaklarından ve gözünden kan gelmeye devam etmektedir.

‘OTOPSİ YAPILSIN, KAMERA KAYITLARI İNCELENSİN’

Yıldırım’ın ailesinin talepleri şöyle:

Cenaze Giresun’da defnedilmeden önce Giresun adliyesine talimat yazılarak naaş Adli Tıp Şube Müdürlüğü’ne sevk edilip otopsi yapılsın.

B.U.’nun gözaltına alınma sebebi, B.U.’dan şikayetçi olan veya onun şikayetçi olduğu kişilerin kimler olduğu, bu şahısların Esenyurt Polis Karakolu’nda veya başka bir karakolda görevli olup olmadığı ortaya çıkarılsın.

Karakola giden ambulans görevlilerinin ifadesi alınsın.

Karakolun tüm kamera kayıtları incelensin.

Yıldırım’ın karakolda tutulduğu yerde kan izinin olup olmadığı araştırılsın.

Karakolda o gün görevli tüm polislerin de giysileri incelensin.

Son güncelleme: 11:09 08.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı