• Turkhane Logo

Valilik, belediye parasıyla 15 Temmuz’u kutlayacak! 5 bin çorba, 5 bin dondurma, 2 bin tişört, bin şeker, 3 bin kek

15:50 12 Temmuz 2023 Çarşamba
Valilik, belediye parasıyla 15 Temmuz’u kutlayacak! 5 bin çorba, 5 bin dondurma, 2 bin tişört, bin şeker, 3 bin kek





Van Valiliği, 15 Temmuz törenleri için kamu kurum ve kuruluşları ile odalar ve Kızılay’a görevlendirme emri gönderdi. Etkinliklere katılacak personellerin imzalı listesini isteyen valilik ayrıca mevlit okutulmasını, şeker ve çorba dağıtılması talimatını verdi.



Gazete Duvar’dan Kadir Cesur’un haberine göre, Van Valiliği, 15 Temmuz kumpas gecesinin yıldönümü nedeniyle kentte bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, esnaf odalarına ve Kızılay’a 12 sayfadan oluşan bir ‘görevlendirme emri’ gönderdi.



Valilik, kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği 34 maddelik listede; 15 Temmuz günü yapılacak törenlere ulaşımın ücretsiz sağlanmasını, resim sergilerinin açılmasını, mezarlık ziyaretinde karanfil dağıtılmasını, sahne ve dev ekranlar kurulmasını, 5 bin kişilik çorba dağıtılmasını, mevlit programında 1000 kişilik çorba dağıtılmasını, aynı mevlit programında 1000 akide şekeri dağıtılmasını ve sahneye çıkan ilahi grubunun ücretinin karşılamasını istedi.



İMZA KARŞILIĞI TEBLİĞ LİSTESİ



Valiliğin, Büyükşehir Belediyesi’nin personellerinin 15 Temmuz günü yapılacak olan yürüyüşe katılım sağlamasını da talep etti. Gönderilen emirde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Yeni Emniyet Kavşağından başlanarak Beşyol Kavşağa kadar yapılacak olan yürüyüşün ve programın personele duyurulması…” denildi.



Valilik, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne de gönderilen yazıda, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Beşyol Kavşağı’nda düzenlenecek programa personelin katılımının sağlanmasını ve katılacak olan personellere imza karşılığında yazılı tebliğ yapılmasını ve imza listesinin bir örneğinin valiliğe gönderilmesini istedi.



Valilik personel katılımı konusunda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ise doğrudan sayı bildirdi. Gönderilen yazıda, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat 20.00‘da başlayacak olan yürüyüşe 750 kişilik katılımın sağlanması, Yeni Emniyet Kavşağına ulaşımlarının kurumunuzca gerçekleştirilmesi ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi…” ifadeleri yer aldı.



‘PERSONELİN TAKİBİNİN YAPILMASI’ TALİMATI 



Valilik, Van’ın üç merkez ilçe belediyesine de 15 Temmuz programına personellerin katılımının sağlanması ve katılacak olan personelin takibinin yapılması talimatı verdi. Yazıda ayrıca, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden (VASKİ) bir vinç, Edremit Belediyesi’nden 3 bin ayranaşı çorbası ve 3 bin dondurma, İpekyolu Belediyesi’nden 5 bin dondurma ve su ile birlikte 2 bin baskılı tişört, Tuşba Belediyesi’nden 3 bin kek ile 2 bin dondurmanın hazır bulundurulması talimatını verdi. Ayrıca bu ürünlerin dağıtımı için de yeterli sayıda personel görevlendirilmesi istendi.



Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreterliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Kızılay’a da yiyecek içecek temini ve dağıtımının sağlanması konusunda talimat verdi. DAKA’dan 3 bin dondurma ve su, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 3 bin kek, bisküvi, gofret ve çay, Van Ticaret Borsası’ndan 3 bin kişilik kuru pasta ve çay, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan 3 bin kişilik çay, Kızılay’dan 2 bin simit ve meyve suyu dağıtılması istendi.

Son güncelleme: 15:50 12.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı