• Turkhane Logo

Uyuşturucuyu baharatla değiştiren polis ile iki avukat tutuklandı

Esenyurt'ta bir şüpheliden ele geçirilen uyuşturucu maddeyi 600 bin lira karşılığında, baharatla değiştirdiği öne sürülen polis ile iki avukat tutuklandı.

22:48 17 Ocak 2024 Çarşamba
Uyuşturucuyu baharatla değiştiren polis ile iki avukat tutuklandı
Esenyurt'ta bir şüpheliden ele geçirilen uyuşturucu maddeyi 600 bin lira karşılığında, baharatla değiştirdiği öne sürülen polis ile iki avukat tutuklandı.

Esenyurtta 19 Aralık 2023te, polis ekiplerince yapılan operasyonda O.Ödeki poşette 500 gram uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheli O.Ö. ile yanındaki B.K. ve S.M, gözaltına alınarak Esenyurt Yunus Emre Şehit Kenan Kumaş Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Karakolda, suç unsurları polis memuru S.Yye teslim edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede O.Ö. ve B.K. tutuklandı, S.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Rüzgar adlı gizli tanık verdiği ifadesinde, O.Önün üzerinde bulunan uyuşturucuyu polisin 600 bin lira karşılığında baharatla değiştirdiğini öne sürdü.

SUÇ EŞYASINI KENDİ DOLABINA YERLEŞTİRDİ

İddia üzerine, yürütülen çalışma kapsamında izlenen kamera görüntülerinde, avukat H.Önün 20 Aralıkta polis merkezine sürekli giriş-çıkış yaptığı belirlendi. Görüntülerde, H.Önün dışarıdaki park halindeki otomobilden aldığı poşeti montun içine saklayarak, suç eşyalarının bekletildiği müracaat odasına girdiği, bir süre sonra yine elinde poşetle odadan çıkıp aracına bindiği ve polis memuru S.Ynin suç eşyasını kendi dolabına yerleştirdiği tespit edildi.

25 Aralıkta polis S.Ynin, şüphelilerden ele geçirilen poşeti Kriminal Polis Laboratuvarına gönderdiği, yapılan incelemede poşetin içindeki maddenin uyuşturucu olmadığı belirlendiği aktarıldı.

Gözaltına alınan S.Y. ile H.Önün ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. S.Ynin ifadesinde, olayı itiraf etmesi ve görüntülerde yer alan üçüncü kişinin ismini vermesi üzerine avukat H.İ.Pde gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından polis memuru S.Y. ile avukatlar H.Ö. ve H.İ.P nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Son güncelleme: 22:48 17.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı