• Turkhane Logo

Uyuşturucu bağımlısını uyardı; Bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti

İstanbul'a bağlı İkitelli'de ikamet eden Erkan Sezer isimli bir genç, uyuşturucu bağımlısı Ö.Ö'yü uyuşturucu kullanmaması yönündeki uyarısından sonra bıçaklı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti.

11:07 24 Şubat 2018 Cumartesi
Uyuşturucu bağımlısını uyardı; Bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti
İstanbul'a bağlı İkitelli'de ikamet eden Erkan Sezer isimli bir genç, uyuşturucu bağımlısı Ö.Ö'yü uyuşturucu kullanmaması yönündeki uyarısından sonra bıçaklı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti.

İstanbul İkitellide ikamet ettiği Kılıçali Sokakta dün akşam (22 Şubat) meydana gelen olayda iddiaya göre; uyuşturucu bağımlısı Ö.Ö.yü uyaran Erkan Sezer, bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralı halde gittiği hastaneye götürülen Erkan Sezerin kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği kaydedildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre olay şöyle gelişti:

Sivaslı Alevi bir aileye mensup 23 yaşındaki Erkan Sezer isimli genç, aynı mahallede ikamet eden ve uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Ö.Ö.yü evlerinin önünde uyuşturucu içmemesi için uyardı. Uyarıya karşılık veren Ö.Ö. yanında getirdiği bıçakla Sezere saldırdı. Ağır yaralanan Sezer, aynı mahallede bulunan bir özel hastaneye kendi imkanlarıyla gitti. Sezer hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Sezeri bıçaklayarak öldüren Ö.Ö. ise polisler tarafından gözaltına alınarak Emniyete götürüldü.


TECAVÜZDEN CEZAEVİNE GİRDİ, İKİ AY SONRA TAHLİYE OLDU

cumhuriyet.com.trye konuşan Sezerin ağabeyi Serkan Sezer, kardeşini öldüren Ö.Ö.nün akli dengesinin bozuk olduğunu, daha önceden de tecavüzden cezaevine girdiğini fakat akli dengesinin bozuk olduğunu gösteren raporu olduğu gerekçesiyle tahliye edildiğini söyledi.

HASTANEDE GEREKLİ MÜDAHALE YAPILMADI

Zanlı Ö.Ö.nün uzun süredir kardeşine sataştığını belirten ağabey Sezer, Kardeşim uyuşturucu içmemesi için uyarıyor. Ö.Ö. bunun üzerine evinden getirdiği bıçakla kardeşim Erkanı bıçaklıyor. Erkan kendi imkanlarıyla hastaneye gidiyor fakat aile avukatımızın iddiasına göre hastande de gerekli şekilde müdahale edilmiyor. Adli Tıptan gelen bilgiler ışığında avukatlarımız suç duyurusunda bulunacak dedi.

3 AY SONRA EVLENECEKTİ

Erkan Sezerin sigara bile kullanmadığını, düzenli spor yaptığını kaydeden ağabey Sezer, Torna işçisiydi. Erkan ve 3 ay sonra evlenecekti. Evi dizildi, nişanı yapıldı. Düğününü yapacaktık. Yarın cenazesini kaldıracağız diye konuştu.

KENDİNDEN OLANI AZDIRDILAR

Ağabey Sezer, Biz aile örf ve adetlerimiz gereği bulunduğumuz çevrede uyuşturucu satılmasına ve içilmesine müsade etmedik, etmeyeceğiz de. Ülkede zaten hiçbir şey iyi gitmiyor. Bizim adaletimiz kör topal. Kız arkadaşını öpüyorsun. Yok elini tutma. Yaşam alanlarımıza kadar girdiler. Bizi yönetenler kendinden olanı azdırdılar. Benim gibiysen saldırabilirsin, öldürebilirsin, tecavüz edebilirsin ama benim gibi değilsen kodese. Erkan sokağımızda uyuşturucu içen torbacıları kovmuştur. Hep gururla benim kardeşim olduğunu söyledim. ifadelerini kullandı.

Erkan Sezerin cenazesi yarın (24 Şubat Cumartesi) İkitelli Cemevinde hellallik alınmasının ardından öldürüldüğü evinin önüne yürüyüş düzenlenecek. Basın açıklamasından sonra Esenyurt İstiklal Mezarlığında toprağa verilecek.


 

Son güncelleme: 11:07 24.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı