• Turkhane Logo

‘Uşşaki tarikatı şeyhi’ diye tanıtılan kişi, iki çocuğu istismardan tutuklandı

Uşşaki tarikatı şeyhi olduğunu iddia eden Fatih Nurullah adlı kişi 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

11:56 02 Eylül 2020 Çarşamba
‘Uşşaki tarikatı şeyhi’ diye tanıtılan kişi, iki çocuğu istismardan tutuklandı
Uşşaki tarikatı şeyhi olduğunu iddia eden Fatih Nurullah adlı kişi 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.


15 Temmuzu önceden bilen tarikat şeyhi olarak tanıtılan, Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Tayyip Bey bekleyin dedi. Ayasofya açıldı. Hele İslami devlet olsun; en güzel sarığı biz saracağız. Vakti saati var her şeyin diyen Fatih Nurallah, iki çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

 Jandarmanın Sakarya Kuzuluk’ta dergâh adı verilen mekâna yaptığı baskın sırasında, tacize uğradığı belirtilen küçük kızın babası saldırıya uğradı. Babanın omzunun kırıldığını, belinde ve kolunda morluklar olduğu gözüken fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.


Yayımladığı Youtube videolarında” 15 Temmuz’u önceden bilen tarikat şeyhi” olarak kendini tanıtılan Fatih Nurullah, “Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Tayyip Bey ‘bekleyin’ dedi. Ayasofya açıldı. Hele İslami devlet olsun; en güzel sarığı biz saracağız. Vakti saati var her şeyin” ifadelerini kullanmış; “İkinci Osmanlı kuruluyor, onun başı da Tayyip Bey birinci padişahımız olarak gözüküyor” sözleri sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

“DERGÂHA” JANDARMALAR GELDİ

Odatv’den Sami Menteş‘in haberine göre, Fatih Nurullah önce gözaltına alındı. Görgü tanıkları, Jandarma’nın ardından birkaç kişinin daha mekâna geldiğini, yaşanan tartışmanın ardından tarikat mensuplarının Jandarmaların yanında bir adama saldırdığını söylediler. Görgü tanıkları ayrıca, Jandarmanın biber gazı dahi kullanmasına rağmen, müritlerin saldırısını güçlükle durdurabildiklerini anlattı.

KIZ ÇOCUĞUNA CİNSEL İSTİSMAR!

Habere göre, Jandarmaların Nurullah’ı gözaltına alma sebebi, yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar ihbarıydı. Jandarmanın yanında müritlerin saldırısına uğrayan ise, küçük kız çocuğunun babasıydı. Yargı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, babanın omzu kırıldı, belinde ve kolunda yaralar mevcut.

Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadede, küçük kız yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattı. Odatv’nin ulaştığı ifadede, 12 yaşındaki Y. A. Temmuz ayında yaşanan cinsel istismarı ayrıntılarıyla anlattı.

10 YAŞINDA BİR BAŞKA ÇOCUK

12 yaşındaki Y.A., “dergahta” 10 yaşında bir kız çocuğunun daha olduğunu, onun da istismara uğradığını anlattı.

İfadede bulunan uzman ise Y.A.’nın ifadesinde cinsel istismara uğradığına ilişkin detayların olduğu bu beyanların da çevresel detaylarla desteklendiği belirterek, Y.A.’nın ifadesinin güvenilir olduğunu söyledi.

TUTUKLANDI

Perşembe akşam gözaltına alınan Fatih Nurullah, Pazartesi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Nurullah’ın tutuklanmasına karar verdi.

Dava dosyasında Y.A.’nın ifadesinin haricinde Fatih Nurullah’ın Y.A.’nın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi.

AİLE TEDİRGİN

Odatv, kendilerine bilgi veren yargı kaynaklarının, Y.A.’nın ailesinin can güvenliklerinden endişeli ve çaresiz olduklarını söylediğini yazdı..

“ŞEYH” FATİH NURULLAH OLACAKLARI TAHMİN ETMİŞ

Öte yandan kendisini Uşşaki dergahının şeyhi olarak tanıtan Fatih Nurullah, 18 Temmuz’a paylaştığı mesajlarında başına gelecekleri tahmin ettiği öğrenildi.

Son güncelleme: 11:56 02.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı