• Turkhane Logo

Uşşaki Şeyhi’nin istismar ettiği çocuğun ifadeleri ortaya çıktı

Sakarya'da 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah hakkında istenen ceza belli oldu.

10:14 05 Eylül 2020 Cumartesi
Uşşaki Şeyhi’nin istismar ettiği çocuğun ifadeleri ortaya çıktı
Sakarya'da 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah hakkında istenen ceza belli oldu.



Sputnik Türkiyenin haberine göre Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fatih Nurullah hakkında‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı ve çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından toplam 42 yıl hapis cezası istendi.

Öte yandan Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullahın 12 yaşında küçük bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismarına ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Cinsel istismara uğrayan 12 yaşındaki çocuğun ifadesine göre Uşşaki şeyhi Fatih Nurullah’ın istismarını annesi ve arkadaşları da görüyormuş. 


12 yaşındaki çocuk ifadesinde “Ben annem ve arkadaşları ile birlikte Fatihin yanına girerdim. Her girdiğimde beni yanağımdan ya da dudağımdan öperdi. Annem ve arkadaşları da bunu görürdü. Annem bu kişiyi Allah dostu olarak gördüğünden ve zarar gelmeyeceğini düşündüğünden bu hareketlere tepki vermezdi” dedi.

Uşşaki tarikatı Fatih Nurullah’ın 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan dolayı tutuklanmasına yönelik haberlere savcılık tarafından “gizlilik” ve “erişim engeli” kararı getirilirken, soruşturma kapsamında ifadesi alınan 12 yaşındaki kız çocuğu cinsel istismara nasıl uğradığını anlattı.

12 yaşındaki kız çocuğunun ifadesi pedagog eşliğinde alındı. 12 yaşındaki çocuk ifadesinde tüm yaşananların annesinin gözü önünde olduğunu söyledi.

Çocuğun ifadeleri şöyle: 

Beni öptüğü zaman herkes aşağıda oluyordu. Kimseye söylememem için beni tehdit etti. Bana olayın ilk gerçekleştiği gün 100 TL para vermişti. Ben annem ve arkadaşları ile birlikte Fatihin yanına girerdim. Her girdiğimde beni yanağımdan ya da dudağımdan öperdi. Annem ve arkadaşları da bunu görürdü. Annem bu kişiyi Allah dostu olarak gördüğünden ve zarar gelmeyeceğini düşündüğünden bu hareketlere tepki vermezdi.

Son güncelleme: 10:14 05.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı