• Turkhane Logo

Üsküdar Belediyesi zabıtaları, İBB ekiplerine saldırdı

Üsküdar Salacak Sahili'nde Üsküdar Belediyesi'ne bağlı zabıtalar, İSPARK'a ait otopark olan alanda Atatürk Anıtı'nı onarmak isteyen İBB Zabıta ve İBB Miras ekiplerine saldırdı.

16:51 15 Haziran 2022 Çarşamba
Üsküdar Belediyesi zabıtaları, İBB ekiplerine saldırdı
Üsküdar Salacak Sahili'nde Üsküdar Belediyesi'ne bağlı zabıtalar, İSPARK'a ait otopark olan alanda Atatürk Anıtı'nı onarmak isteyen İBB Zabıta ve İBB Miras ekiplerine saldırdı.


Üsküdar Salacak Sahilinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki İSPARKa ait olan bölgede Atatürk Anıtını onarmak isteyen İBB zabıtalarına Üsküdar Belediyesi zabıtaları saldırdı.

Üsküdar Belediyesi zabıtaları, İBB bünyesindeki alanda yetki iddia ederek ekipler tarafından gerçekleştirilmek istenen çalışma sırasında İBBnin araçlarına da zarar verdi.


Tarafları, polis ekipleri ayırdı.

İBBYE OTOPARK KULLANIMI İÇİN VERDİK

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekariya Şanlıer yaşananlarla ilgili, Yaşanmasını istemediğimiz durumlar meydana geldi. Biz bu alanı İBBye otopark olarak devrettik. Yıllardır da işletilen bir alandı. Onun haricinde aynı zamanda resmi dönemlerde tören alanı olarak da kullanılıyordu. Bize İBB tarafından herhangi bir proje sunulmadan bir bilgi verilmeden İBB burayı otopark olarak boşalttı. Farklı bir proje yapmayı düşündüğünü sadece sözlü olarak öğrendik. Tesisimiz hemen yan tarafında Nevmekan ve Hanım Sultanlar Müzemizin olduğu bir alan. Kullanım yetkisi zaten Üsküdar Belediyesinde. Biz burayı İBBye otopark kullanımı için verdik. Malum İstanbulun büyük sorunlarından biri otopark problemi. İnsanlar buraya aracını bırakıp, işlerini hallediyor. Bu nedenle amacı doğrultusunda kullanılmasını istiyoruz. Biz burada şantiye görmek istemiyoruz. Daha doğrusu ne yapılacağını da bilmiyoruz diye konuştu.

İLK GERİLİM DEĞİL

İBB ve Üsküdar zabıta ekipleri arasında Üsküdarda Halk Ekmek Büfesi işleten ve büfesine 9 aydır elektrik verilmeyen, Rıfat Aslanın büfesinin kapatılması üzerine bir tartışma yaşanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Üsküdar Belediyesi büfenin yerinin uygun olmadığını savunmuştu. İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ise büfenin bütün Üsküdar’ın alışveriş yaptığı tanzimin tam karşısında olduğunu belirterek, AKPli belediyeyi bahane üretmekle suçlamıştı.
  İşini yapmaya çalışan İBB ekiplerinin karşısına Üsküdar Belediyesi zabıta ekiplerini diktiler.. Kavga, gürültüden medet ummaya başladılar!

Millet için yapacak bir şeyleri kalmayınca TAKOZ olmaya karar verdiler!pic.twitter.com/fvkI9cqv9V — Muhammet Güllük (@GllkMhmmt) June 15, 2022  

Son güncelleme: 16:51 15.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı