• Turkhane Logo

Üsame Bin Ladin, MSP'lilerle görüşmüş!

1976’da Türkiye’ye gelip Milli Selamet Partisi yetkilileriyle görüştüğü ortaya çıktı.

20:32 03 Kasım 2017 Cuma
Üsame Bin Ladin, MSP'lilerle görüşmüş!
1976’da Türkiye’ye gelip Milli Selamet Partisi yetkilileriyle görüştüğü ortaya çıktı.

Usame bin Ladinin, saklanırken ABD filmleri, müzikleri, sosyal medya videoları ve oyunları ile vakit geçirdiği ortaya çıktı. CIA, 1 Mayıs 2011deki baskınla Bin Ladinin Pakistanın Abbotabad kentindeki evinde bulunan dosyalardan 470.000ini internet arşivinde yayınladı. Arşivin 18.000inin yazı belgesi, 79.000inin ses kaydı, 10.000den fazlasının ise fotoğraf ve video olduğu açıklandı. CIA, Final Fantasy 6 ve Super Mario gibi video oyunları ile pornografi içerikli dosyaları ise yayınlamadı.

 

KENDİNİ İZLEMİŞ

 

Çok sayıda torunu bulunan Bin Ladinin arşivinde ‘Buz Devri, ‘Karıncalar, ‘Arabalar, ‘Tom ve Jerry gibi çok sayıda çizgi film ile ‘Batman Gotham Şövalyesi dikkat çekti. Bin Ladinin, hakkında yapılan belgeselleri de izlediği anlaşıldı.

 

SHAKESPEAREİN EVİ MİLAT OLMUŞ

 

Yayınlanan dosyalar arasında Ladinin günlüğü de yer aldı. Habertürkün aktardığına göre günlükte, Usame bin Ladinin 14 yaşındayken kardeşleriyle çıktığı Avrupa seyahatinden notlar ve fotoğraflar da bulundu. Bin Ladinin günlüğüne, İngilterede yazar William Shakespeareın yaşadığı evi ziyaret edip ‘etkilenmediğini ve Batı kültürünü ‘yozlaşmış bulduğunu yazdığı dikkat çekti. Bin Ladinin, bütün dünyada Müslüman yönetimlerin kurulmasına ilişkin hayaline dair ifadeler de görüldü.

 

ERBAKANIN PARTİSİ

 

Bin Ladin, birkaç yıl sonra cihat kararı alarak Müslüman ülkelere seyahatlere başladığını yazdı. Günlüğün 8. sayfasında, Türkiyeye de bir yolculuk yaptığını anlattı. Buna göre Bin Ladin 1976da, henüz 19 yaşındayken, kendi ifadesiyle ‘cihattan önce Suriyeden 12 saatlik bir otobüs yolculuğu yaparak Hataya geçti. Türkiyeye geçerken üzerinde bir tabancanın da olduğunu belirten Ladin, Türkiyede belirtmediği bir kentte (Milli Görüş lideri Necmettin) Erbakanın partisi olarak ifade ettiği Milli Selamet Partisi yetkilileriyle bir görüşme yaptı. Usame Bin Ladin, günlüğüne bu görüşmeyi kimlerle yaptığına, amacına ve sonuçlarına ilişkin ayrıntı yazmadı.

 

Kişisel video görüntülerinde ise binlerce kişinin ölüm emrini veren Bin Ladinin evinin avlusunda tavukları, inekleri ve köpekleriyle ilgilendiği, torunlarıyla oynadığı görüldü. Veliahtı olarak görülen Hamzanın düğün videosu ise El Kaide liderlerinden bazılarını ortaya çıkardı. Düğünün İranda bir kentte yapıldığı tahmin ediliyor.

 

KEDİ-KÖPEK VİDEOLARINA ÖZEL İLGİ

 

Evinde internet bulunmayan Bin Ladinin, sosyal medyada çok paylaşılan sevimli kedi-köpek videolarını nasıl edindiği ise merak konusu oldu. Bin Ladin, CIAnın elektronik takibinden kaçınmak için evinde cep telefonu ve internet bulundurmuyordu.

Son güncelleme: 20:32 03.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı