• Turkhane Logo

Urfa Adliyesi önünde 'adalet nöbeti' tutan Şenyaşar ailesine polis müdahalesi

Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önündeki adalet nöbetinin 358’inci gününde polis müdahale etti. Aile, polise “Adalet aramak suçsa, gereğini yapın” diyerek tepki gösterdi.

18:23 01 Mart 2022 Salı
Urfa Adliyesi önünde 'adalet nöbeti' tutan Şenyaşar ailesine polis müdahalesi
Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önündeki adalet nöbetinin 358’inci gününde polis müdahale etti. Aile, polise “Adalet aramak suçsa, gereğini yapın” diyerek tepki gösterdi.


Urfanın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 358’inci gününde.

Bugün Urfa Adliyesi önünde nöbetini sürdüren aileye polis müdahale etti.


Polis, ailenin adliye girişinde sürdürdükleri nöbetin gösteri yürüyüşleri kanununa aykırı olduğunu öne sürerek Şenyaşar ailesinin saldırıya uğradığı ambulansların fotoğraflarının da kaldırılmasını istedi.

Emine Şenyaşar, polis amirine “Bizi de cezaevine atın, oğlum cezaevinde” diyerek tepki gösterdi. Ferit Şenyaşar da “Adalet arıyoruz, adalet aramak suçsa gereğini yapın” dedi.

Aile, dün Antep Bölge Adliye ve Ceza Mahkemesi kapısının girişinde nöbet tuttuklarını ve kimsenin kendilerine engel olmadığını belirterek, nöbetlerini devam ettireceklerini söyledi.

Polis amiri ise “Çıkıyor musunuz, çıkmıyor musunuz” dedi. Ferit Şenyaşar, polise “Sizin aileden 3 kişi katledilse, siz evinizde mi oturursunuz” diye sordu.

POLİS BASINI DA ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Ailenin eylemini sürdürmesi üzerine polis adliye bahçesinde bekleyen herkesi dışarı çıkarmaya çalıştı.

Anne Emine Şenyaşar, ağıtlar eşliğinde acısını dile getirerek tepkisini sürdürdü. Bu esnada görüntü almak isteyen Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri de polisler tarafından engellendi. Görüntü almanın yasak olduğunu öne süren polis, adliye bahçesinde beklemenin de yasak olduğunu iddia etti.

Polis, engellemeye tepki gösteren muhabiri “Git savcılığa itiraz et” diyerek adliye binasının içine göndermek istedi. Muhabire yönelik darp girişiminde bulunan polis, “Yukarıdan talimat var, dışarı çıkacaksın” dedi. MA muhabiri, haber takibini sürdürmesi üzerine bu kez de turkuaz kartı olmadığı gerekçesiyle engelledi.

Polis, beklemenin yasak olduğuna dair savcılıktan “karar” çıkartacaklarını belirterek adliye binasına geçti.

Polis müdahalesine rağmen aile nöbet eylemini sürdürüyor. (MA)

Son güncelleme: 18:23 01.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı