• Turkhane Logo

Ünsal: Hukuk rafa kaldırıldığı için soruşturma yerine TV’ye çıkılıyor

Ahmet Faruk Ünsal, Soylu'nun TV programlarına çıkması leştirerek, "Bunu kabullenmek iddiaların doğruluğu halinde bile yargı harekete geçemez!" dedi.

15:46 24 Mayıs 2021 Pazartesi
Ünsal: Hukuk rafa kaldırıldığı için soruşturma yerine TV’ye çıkılıyor
Ahmet Faruk Ünsal, Soylu'nun TV programlarına çıkması leştirerek, "Bunu kabullenmek iddiaların doğruluğu halinde bile yargı harekete geçemez!" dedi.



Eski AKP Milletvekili, DEVA Partisi kurucusu ve insan hakları savunucusu Ahmet Faruk Ünsal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddiaların TBMM tarafından ya da adlı soruşturmaya konu edilmemesini eleştirerek, bakanın televizyonlara çıkarak aklanmaya çalıştığını vurguladı.

“AKP döneminde hukuk rafa kaldırıldığı için bu iddialar karşısında TBMM araştırması ve adli soruşturma yerine TV programına çıkılıyor, muhalif gazetecilerin olduğu program da lütuf gibi sunuluyor!” diyen Ünsal, ekledi: “Bunu kabullenmek iddiaların doğruluğu halinde bile yargı harekete geçemez!”

  Akp döneminde hukuk rafa kaldırıldığı için bu iddialar karşısında TBMM araştırması ve adli soruşturma yerine TV programına çıkılıyor, muhalif gazetecilerin olduğu program da lütuf gibi sunuluyor! Bunu kabullenmek iddiaların doğruluğu halinde bile yargı harekete geçemez! — Ahmet Faruk Ünsal (@afunsal02) May 24, 2021
“BAKAN İTİRAF ETTİ, YARGI YİNE HAREKETE GEÇMEDİ”

2015’te hükümet sözcüsünün kendi Belediye Başkanı hakkında açıkça itirafta bulunduğunu kaydeden Ünsal, “Yargı yine harekete geçmedi. Cumhurbaşkanı Belediye başkanlarını zorunlu istifa ettirdi, iddialar soruşturulmadı. Bu iktidar yargı yerine yürütmeyi koyarak fonksiyon gaspı yapıyor. Bunu normalleştirmemeliyiz!” değerlendirmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker’in açıklamalarıyla hakkında birçok iddia gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde TRT Haber’de yayına katılarak kendini savunmuştu. Programda gazetecilerin soru sormaması, ya da sormalarına fırsat verilmemesi ise eleştiri konusu olmuştu.

Bunun üzerine Soylu, bu akşam Habertürk televizyonunda aralarında “muhalif” olarak bilenen Merdan Yanardağ ve İsmail Saymaz’ın da olduğu gazetecilerin karşısına çıkmaya karar verdi. Bu akşam yayınlanacak programda Soylu’nun Sedat Peker’in iddialarına ne cevap vereceği merak konusu oldu. Programda, TRT yayınında Soylu’ya sorulamayan soruların da sorulması bekleniyor.

Son güncelleme: 15:46 24.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı