• Turkhane Logo

Ünlüler öncülük etti, sosyal medya ayağa kaktı: #helpturkey etiketiyle dünyaya yardım çağrısı

Türkiye’de devam eden orman yangınları için Instagram’dan başlayıp Twitter’da devam eden yardım çağrısı milyonlarca kullanıcıya ulaştı.

09:26 02 Ağustos 2021 Pazartesi
Ünlüler öncülük etti, sosyal medya ayağa kaktı: #helpturkey etiketiyle dünyaya yardım çağrısı
Türkiye’de devam eden orman yangınları için Instagram’dan başlayıp Twitter’da devam eden yardım çağrısı milyonlarca kullanıcıya ulaştı.


Türkiye’nin yeterli uçağının bulunmadığı, yangınlara müdahalede yetersiz kaldığı belirtilen “Glabal Call” çağrısına çok sayıda ünlü isim de destek verdi.

Sürekli olarak büyüyen ve yayılan yangınları söndürmekte zorlanan Türkiye ‘Golbal Call’ çağrısı yaparak dünyadan yardım istedi. Dünyanın birçok noktasında başlayan ve devam eden orman yangınları ile ilgili iki Avrupa Birliği (AB) ülkesi Türkiye’ye yangın söndürme uçağı gönderme kararı aldı.


Oyuncu Şevval Sam, Twitter hesabındaki paylaşımında, “Dünyadan yardım isteyen bir ülke haline geldiğimize inanamıyorum; ama yardım edin demekten başka çare yok!! YARDIM EDİN!! HELP!!!#helpturkey” ifadesini kullandı.
  Dünyadan yardım isteyen bir ülke haline geldiğimize inanamıyorum; ama yardım edin demekten başka çare yok!! YARDIM EDİN!! HELP!!!#helpturkey pic.twitter.com/hRsJTxmI8A — Şevval Sam (@sevvalsam) August 1, 2021   #helpturkey pic.twitter.com/usL6h412fQ — ezgi mola (@ezgimola) August 1, 2021 #helpturkey pic.twitter.com/s1s4mz8SWC — Cem Davran (@cdavran) August 1, 2021 #helpturkey pic.twitter.com/0XOFDzY0jY — Can Bonomo (@canbonomo) August 1, 2021
HELPTURKEY TT OLDU

Ayrıca vatandaşlar sosyal medya hesaplarından Globall Call çağrısına katılarak dünyadan yardım istedi. Kısa süre içerisinde #helpturkey Twitter’da birinci sıraya yerleşti. Başlatılan taga kısa sürede 800 bini aşkın tweet atıldı.
Başlatılan kampanyaya birçok ünlü isim de destek verdi. Tweet sayısı kısa sürede 1 milyonu geçti.

GAZETECİ YILMAN’LA TRT SUNUCUSU DEDE ARASINDA TARTIŞMA

TRT Ana Haber sunucusu Ersoy Dede’nin ‘#helpturkey’ etiketiyle başlatılan kampanyayı “Şahit ol Ya Rab!… biz bu numaraları yemeyiz.. #helpturkey miş.. don koklamaya devam alçaklar sürüsü..” ifadeleriyle eleştirdiği paylaşıma, gazeteci Sevilay Yıldırım’ın yorum yapması üzerine Dede ile Yılman arasında tartışma yaşandı.

Söz konusu paylaşımı alıntılayan Yılman, “Memleketimiz yanıyor! Milyonlarca hayvan feryatla ateş içinde yok oluyor! Garibanların evleri kül oluyor! Söndüremiyoruz ateşi ve insanlık adına yardım istiyoruz dünyadan diye… TRT ana haber spikeri hepimizi don koklayan alçaklar deyip aşağılıyor! Yazıklar olsun siyasetinize!” ifadelerini kullandı.

Ersoy Dede ise, “Kim üzerine alınırsa.. sevilay fırsatı kaçırmamış..” şeklinde yanıt verirken, Yılman, “Halkın vergileriyle maaşını alan bir devlet memuru gazetecinin/tv cinin memleket sevdasıyla yaptığı çağrıya alçakça yapılan bir yoruma dikkat çekip, cevap verdim! Eğer bir kuruşum varsa senin kursağından geçen haram olsun Ersoy Dede! Yüreğimiz yanıyor.Canımız acıyor. Utan!” diye yazdı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN’DAN KARŞI KAMPANYA: #strongTürkiye

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, orman yangınlarına ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizi etkisi altına alan orman yangınlarıyla devletimizin tüm imkanları seferber edilerek mücadelemiz devam etmektedir. 35 ilimizde 129 yangının 122’si kontrol altına alınmıştır. Türkiyemiz güçlüdür!

İyi niyetli her yardım ve katkı milli birlikteliğimizin gereğidir. Ancak bu akşam itibariyle yurtdışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır. Türkiyemiz güçlüdür. Devletimiz dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yitirdiğimiz canlar dışında bütün kayıplarımızı telafi edecek, içimizi yakan bu ateşi söndüreceğiz.

Şu anda sosyal iletişim platformlarında, anlık mesajlaşma gruplarında, forumlarda yayılan bilgilerin büyük çoğunluğu yalan haberdir. Bugün böyle bir doğal afet durumunda dahi bu türden yalanları yayanların tuzağına düşmeyelim. Lütfen resmi mercilerin açıklamalarına itimat edelim.”

Son güncelleme: 09:26 02.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı