• Turkhane Logo

Ünlü Türk markasına ait mağaza dine hakaretten kapatıldı

Yurtiçinde ve yurtdışında 600 mağazası bulunan FLO’nun Erbil’deki mağazası, bir kadın ayakkabısı tabanındaki Haç yüzünden Hristiyan inancına saygısızlık gerekçesiyle kapatıldı.

11:03 23 Aralık 2019 Pazartesi
Ünlü Türk markasına ait mağaza dine hakaretten kapatıldı
Yurtiçinde ve yurtdışında 600 mağazası bulunan FLO’nun Erbil’deki mağazası, bir kadın ayakkabısı tabanındaki Haç yüzünden Hristiyan inancına saygısızlık gerekçesiyle kapatıldı.



Ünlü ayakkabı mağazaları zinciri FLO’nun başı, Kuzey Irak’ın Erbil kentinde bulunan mağazasındaki bir kadın ayakkabısı modeli yüzünden derde girdi. Yurtdışında 600 mağazası bulunan, Gaziantepli Ziylan Gruba bağlı FLO’nun, Erbil’deki Mega Mall alışveriş mağazasındaki şubesinde bir kadın ayakkabısı modelinin tabanında haç işareti müşterilerin şikayetine neden oldu. Şikayetleri dikkate alan Erbil Valiliği, Hristiyan inancına saygısızlık gerekçesiyle mağazayı kapattı.




Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimine yakınlığıyla bilinen Rûdaw’a konuşan İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Başkanı Ziya Petros, “Kadınlara ait bir ayakkabı modelinin taban bölümünde haç işareti yer almasından dolayı durumu valiliğe bildirdik. Yaptığımız başvuruyu değerlendiren Erbil Valiliği, Şoreş caddesinde bulunan ayakkabıcıyı kapatma kararı çıkardı” dedi.

YERİNDE İNCELEDİK

Şikayetleri yerinde bizzat incelediğini belirten Petros, “Şikâyetleri değerlendirmek üzere mağazaya gittik. Ayakkabıyı inceledikten sonra doğru olduğunu gördük. Aynı modelden bir tane daha istedim, mağazada başka ayakkabılar da gördüm. Bunun üzerine sayın valiyi aradım onlar da harekete geçmeye başladılar” diye konuştu. Petros, FLO’nun Erbil’deki diğer şubelerini de inceleyeceklerini söyledi.

HRİSTİYAN DİNİ MENSUPLARINA HAKARET

Ayakkabının altından haç işaretinin işlenmesinin bir hakaret olduğunu ve Din kanunlarına aykırı olduğunu ifade eden Petors, “Yıllardır Hıristiyanlarla Müslümanlar sorun olmadan birlik içerisinde yaşıyorlar. Yapılan bu hakaret toplumsal düzeni hedef almaktadır, bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Her hangi bir dine karşı yapılmış olsa biz İnsan Hakları Yüksek Komisyonu olarak karşısında dururuz” dedi.

Türkiye ve yurt dışında 2018 sonu itibariyle mağaza sayısını 600’e çıkaran, Gaziantepli Ziylan Grup´a bağlı FLO Mağazacılık Hizmetleri ve Pazarlama A.Ş. 2001 yılında kuruldu.

Son güncelleme: 11:03 23.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı