• Turkhane Logo

Ünlü sosyal medya fenomeni dünyanın en yüksek profilli kara para aklayıcısı çıktı

2.5 milyon takipçili Instagram fenomeni dünyanın en yüksek profilli kara para aklayıcısı çıktı

15:05 16 Eylül 2021 Perşembe
Ünlü sosyal medya fenomeni dünyanın en yüksek profilli kara para aklayıcısı çıktı
2.5 milyon takipçili Instagram fenomeni dünyanın en yüksek profilli kara para aklayıcısı çıktı

Instagramda 2 buçuk milyon takipçisi olan sosyal medya fenomeni Hushpuppi, FBI tarafından dünyanın en yüksek profilli kara para aklayıcılarından biri olarak kabul ediliyor.FBI, Nijeryada gerçek ismi Ramon Abbas olan Instagram fenomeni Hushpuppinin dünyanın en yüksek profilli dolandırıcılarından biri olduğunu belirtti. Kurduğu çete ile birlikte siber soygunlar yapan ve kara para aklayan Ramon, 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.
BBCnin incelediği dava dosyalarına göre Ramon, flört ettiği takipçilerini de dolandırdı ancak buna rağmen Instagram hesabı popüler olmaya devam ediyor.
Dava dosyalarında yer alan bilgilere göre, ilk büyük dolandırıcılığını Şubat 2019da Malta Bankası Vallettadan yapan Ramon, Kuzey Koreli bir hacker çetesi tarafından çalınan 13 milyon euro aklamaya çalıştı.Malta küçük ve orta ölçekli işletmeler odası başkanı Abigail Mamo, soygunun tatil adasını kaosa sürüklediğini söyledi. Mamo, Üyelerimizden, Bank of Vallettanın platformunu kullanarak hesaplarından yabancı tedarikçilere para gittiğini söyleyen telefonlar aldık dedi. Bankanın durumu fark etmesi üzerine 10 milyon euro kurtarıldı.



Ramon, Mayıs 2019da ise Meksikada bir banka hesabı açarak bir Premier Lig Futbol Kulübünden 100 milyon sterlin ve bir İngiliz firmasından 200 milyon sterlin alma girişiminde bulundu.Abbasın Haziran 2020de Dubaide tutuklanmadan önceki son büyük dolandırıcılığı ise sahte kimlik üzerinden gerçekleşti. Okul inşa etmek için 15 milyon dolarlık kredi arayan Katarlı bir işadamını tuzağa düşürmek için New Yorklu bir bankacı kimliğine bürünen Ramon, aralarında Kenya, Nijerya ve ABDden kişilerin de bulunduğu iş insanlarını dolandırdı.

Ramonun dolandırıcılığı, birlikte çalıştığı kişilerden birinin aldığı parayı az bulması ve her şeyi itiraf etme tehdidinde bulunmasıyla ortaya çıktı.Instagram hesabı hala açık olan Ramon, takipçi çekmeye devam ediyor. Konuyla ilgili BBCye açıklama yapan Instagram, konuyla ilgili soruşturma yaptıklarını belirtti.Interpol polisleri Ramonun Dubaideki dairesine baskın yapılarak 30 milyon sterlinden fazla nakit paraya el koydu. Hakkında açılan bir çok dava bulunan Ramon için 20 yıl hapis cezası isteniyor.

Son güncelleme: 15:05 16.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı