• Turkhane Logo

'Üniversiteler fuhuş evi' diyen Prof. Sofuoğlu, Devlet-i Aliyye Ocakları Eğitim Komisyonu'na atandı

'Üniversiteler fuhuş evi' diyen Prof. Sofuoğlu, İkinci Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan tarafından Devlet-i Aliyye Ocakları Eğitim Komisyonu'na atandı.

18:20 15 Temmuz 2021 Perşembe
'Üniversiteler fuhuş evi' diyen Prof. Sofuoğlu, Devlet-i Aliyye Ocakları Eğitim Komisyonu'na atandı
'Üniversiteler fuhuş evi' diyen Prof. Sofuoğlu, İkinci Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan tarafından Devlet-i Aliyye Ocakları Eğitim Komisyonu'na atandı.


AKİT TVde katıldığı programda üniversitelerin fuhuş evi olduğunu söyleyen Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Genel Başkanlığını, İkinci Abdülhamidin torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun yaptığı Devlet-i Aliyye Ocakları Eğitim Komisyonu Başkanlığına atandı. 

Devlet-i Aliyye Ocakları’nın sosyal medya hesabından yapılan ve Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile Ebubekir Sofuoğlunun fotoğrafının paylaşıldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


“Devlet-i Aliyye Ocakları Genel Merkez Eğitim Komisyonu Başkanlığına Genel Başkanımız Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Tarafından Çok Kıymetli Hocamız Prof Dr Ebubekir Sofuoğlu Hocamız Atanmıştır.

Hakkı ve Hakikati Haykırmaya Hocamızla Birlikte Devam Edeceğiz.”

NE OLMUŞTU? 

Akit TV’de 15 Aralık 2020de yayınlanan Sabri Balaman’ın sunduğu Derin Kutu adlı programda, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da konuşmacı olarak yer aldı. Sofuoğlu, Z kuşağını hedonist olmakla suçlarken üniversitedeki derslere katılımın düşük olduğunu söyledi.

Sofuoğlu konuşmasının devamında üniversiteler için “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullandı. Stüdyodaki konuklar ise Sofuoğlu’na sözlerine “Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu” diye tepki gösterdi. Sofuoğlu ise “Gördüğüm var. İstisna değil. Gelin ben sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar size söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?” dedi. 

Ebubekir Sofuoğlu hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Halkın bir kesimini aşağılamak suçlamasıyla dava açıldı. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Üniversitelerimiz araştırma, öğretim ve topluma hizmet merkezlerimizdir. Gençlerimiz ise göz bebeklerimizdir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yükseköğretim alanında aldığımız muazzam mesafe üniversitelerimize, gençlerimize verdiğimiz değerin bir yansımasıdır dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise şu açıklamayı yaptı: Üniversitelerimizi zan altında bırakan kerih ve sakil açıklamayla ilgili gereken işlemlerin yapılacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.

Son güncelleme: 18:20 15.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı