• Turkhane Logo

Üniversite öğrencisi Sibel'den en acı mesaj!

İstanbul Üniversitesi 3'üncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin cansız bedeni denizden çıkarıldı. Ünli'nin maddi sıkıntı yaşadığına dair sosyal medyada paylaştığı son mesajlar yürek burktu.

22:13 05 Ocak 2020 Pazar
Üniversite öğrencisi Sibel'den en acı mesaj!
İstanbul Üniversitesi 3'üncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin cansız bedeni denizden çıkarıldı. Ünli'nin maddi sıkıntı yaşadığına dair sosyal medyada paylaştığı son mesajlar yürek burktu.

Kendisinden bir süredir haber alınamayan, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3üncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin cesedi Samatya sahilinde bulundu. 
Öğlen saatlerinde Yenikapı sahilinde devriye gezen özel güvenlik görevlileri denizde bir cesedin olduğunu fark ederek durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.
DENİZDEN ÇIKARILAN CESET SİBEL ÜNLİYE AİT
Bir süre sonra Deniz Polisinin yardımıyla kıyıya çıkartılan cesedin 20 yaşındaki Sibel Ünli’ye ait olduğu ortaya çıktı.
Sibel Ünli’nin ailesi yaklaşık bir ay önce kayıp başvurusunda bulunmuş ve arkadaşları da kendisinden haber alamıyordu. 
İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri, cesedi kıyıya çıkartmak için deniz polisinden yardım istedi.
YEMEKHANE KARTIMDA PARAM KALMAMIŞ
Ünli’nin ölmeden önce attığı tweetler arasında geçim sıkıntısı çektiği ve yeni yılda bir iş bulmak istediğine dair mesajlar yürek burktu.  
Ünli, 9 Ekim 2019 tarihli tweetinde ise “Gidecek yerim yok, yaşanmaya değer bir hayatım da. ifadelerini kullanmış. 
7 Kasım 2019da ise, Yemekhane kartımda param kalmamış. Sadece 1 liram var. mesajını paylaşan Ünli aynı tweetin altına hemen bir düzeltme yapmış: 1 lira 40 kuruşmuş! 
Üniversite 3üncü sınıf öğrencisi Sibel Ünlinin maddi sıkıntılar yüzünden depresyona sürüklendiği iddia ediliyor.
20 BİN LİRAM OLSA KYK BORCUMU ÖDERİM
Sibel Ünli, soru sorma platformu “Curious Cat” de kendisine “Eline 20 bin lira geçse ilk ne yaparsın?” sorusuna ise kibele1903 mahlasıyla “Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borcumu öderim.” cevabını vermiş. 
Aynı platforma 12 gün önce niçin hastaneye yattığını soran bir takipçisini ise “Majör depresyon.” cevabını vermiş.
4 Ocak Cumartesi akşamı ise aralarında Sibelin arkadaşlarının da olduğu bir grup Kadıköyde eylem yaptı.
Grup adına konuşan bir genç, Bugün memleketin her yanında insanların yüzde 60ı antidepresan kullanıyorsa, intihar oranları artıyorsa, kimse Bunun sebebi bu sistem değildir demesin. ifadelerini kullandı. 
MANSUR YAVAŞTAN EL ELE VERELİM MESAJI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ünli’nin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü bir mesajla dile getirdi: Hayatın üzerine yıktığı zorluklara dayanamayan gencecik bir yürek yaşamına son verdi. #SibelÜnli kızımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Suni gündemlerden kurtulup insanlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabildiği bir Türkiye için el ele vermeliyiz.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sibel Ünlinin ağabeyi Aydın Ünli ile telefonda görüşerek ailesi ve sevenlerine de başsağlığı dileklerini iletti.

Son güncelleme: 22:13 05.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı