• Turkhane Logo

Ümit Özdağ’dan yeni iddia: Kılıçdaroğlu Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıklarını da verecekti

15:25 01 Eylül 2023 Cuma
Ümit Özdağ’dan yeni iddia: Kılıçdaroğlu Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıklarını da verecekti





Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu öncesinde İçişleri Bakanlığı ve MİT Başkanlığı haricinde Milli Eğitim ve Kültür bakanlıkları için de söz verdiğini öne sürdü.



Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği diğer bakanlıkları da açıkladı. Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun kendilerine Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıkları için de söz verdiğini öne sürdü.



3 BAKANLIK VE MİT BAŞKANLIĞI SÖZÜ VERİLMİŞ



Seçim öncesi Kılıçdaroğlu’ndan gizli protokolle MİT Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı sözünü aldıklarını açıklayan Ümit Özdağ, bu kez de söz verilen ancak açıklamadığını diğer iki bakanlığı kamuoyuyla paylaştı. Özdağ, seçiminin ikinci turu öncesinde mutabakat imzaladıkları Kılıçdaroğlu’nun kendilerine Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıkları için de söz verdiğini öne sürdü.



İKİ BAKANLIK YAZILI METİNDE YER ALMADI



Gazeteci Bahar Feyzan’ın YouTube kanalına konuk olan Özdağ, daha önce kamuoyunda bilinen İçişleri Bakanlığı’nın dışındaki iki bakanlığın Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğunu söyledi. Özdağ, yazılı metinde bu iki bakanlığın yer almadığını ifade etti.



KILIÇDAROĞLU NELER İÇİN İMZA ATTI?



Kılıçdaroğlu’na imzalattığı belge ile ilgili de konuşan Özdağ, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne 1924 Anayasası’nı imzalattık mı imzalattık. Milli üniter laik devleti imzalattık mı imzalattık. Niye imzalattık? Çünkü güçlendirilmiş parlamenter rejim belgesinde bunun aksine imza attılar. Aynı zamanda terörle mücadele konusunu imzalattık mı imzalattık. Kayyumu imzalattık mı imzalattık.



TÜRK SİYASETİNİ YENİDEN FORMATLADIK BU BELGEYLE



İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlık daha… Bunun dışında konuştuklarımız Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı. Bunu ilk kez açıklıyorum. Ama bunlar konusunda bir yazılı metinde anlaşmadık. Hatta Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bölünebileceğini falan konuştuk. Milli İstihbarat Teşkilatını da konuştuk, içinden gelen birisinin başkan seçilmesi kaydıyla. Yani biz Zafer Partisi olarak Türk siyasetini yeniden formatladık o belgeyle” dedi.

Son güncelleme: 15:25 01.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı