• Turkhane Logo

Ümit Özdağ konuştu: Oğan'ı aday gösteren ATA İttifakı kimi destekleyecek?

Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için kararın Sinan Oğan ve ATA İttifakı bileşenleri tarafından istişare içinde verileceğini vurgulayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'deki yabancı göçmenler hakkında tutumun kendileri için belirleyici olduğunu vurguladı.

14:36 17 Mayıs 2023 Çarşamba
Ümit Özdağ konuştu: Oğan'ı aday gösteren ATA İttifakı kimi destekleyecek?
Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için kararın Sinan Oğan ve ATA İttifakı bileşenleri tarafından istişare içinde verileceğini vurgulayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'deki yabancı göçmenler hakkında tutumun kendileri için belirleyici olduğunu vurguladı.

Türkiyenin 14 Mayısta 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başına gitti. Adayların yüzde 50 oy oranına ulaşamamasının ardından karar ikinci tura kaldı, 28 Mayısta cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için sandıklar yeniden kurulacak ve pusulada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yer alacak.

Seçimin 2. tura kalması nedeniyle gözler yüzde 5,17 oy alan Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğana ve Oğanı aday gösteren ATA İttifakına çevrildi.
ATA İttifakının bileşenlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Halk TVde İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah Programına konuk olarak hangi cumhurbaşkanı adayını, ne şartlarda estekleyeceklerine dair soruları yanıtladı. Özdağın ittifaklara sunduğu şartların başında Suriyeliler başta olmak üzere yabancı göçmenlerin ülkelerine gönderilmeleri yer alıyor. 

Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için kararın Sinan Oğan ve ATA İttifakı bileşenleri tarafından istişare içinde verileceğini vurgulayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağın Halk TV canlı yayınındaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:
BU TEKLİFLERİ ERDOĞANA YAPMADIM, KEMAL BEYE YAPTIMKemal bey 1924 Anayasası deyin, sığınmacıları göndereceğiz deyin. Biz sizi destekleriz dedik. Buna da cevap vermediler. Bütün partileri ziyaret etti, Kemal beyin Türkiyede ziyaret etmediği bir tek parti Zafer Partisidir. Şimdi bir özür borçları var. Bayram ziyareti için yapmış olduğumuz başvuruyu kabul bile etmediler.
Erdoğan ile zaten 21 senedir kavga ediyorum ben. Erdoğana ben neden sitem edeyim, ben Erdoğanı aramadım ki. Seni desteklerim demedim ki. Ben Erdoğan kazansın demedim ki. Ben CHP kazansın, büyükşehir belediye başkanını çıkartarak dedim. Sığınmacıları geri yollayacağınızı açıklayın, sizi destekleyelim dedim. Bu teklifleri Erdoğana yapmadım ki, Kemal Beye yaptım.
ORTAYA KOYDUĞUMUZ ŞARTLARA HER İKİ ADAY DA HAYIR DERSE İKİ ADAYI DA DESTEKLEMİYORUZBizim ortaya koyduğumuz şartlara her iki aday da derse ki Kusura bakma benim angajmanlarım var. Bunları kabul edersem öbür taraftan oy kaybederim. O zaman biz de diyeceğiz ki Hem Kılıçdaroğlu hem Erdoğan taleplerimizi karşılayamayacağını söyledi. İki adayı da desteklemiyoruz.
İkisinin Suriyeliler politikasının farkı yok, gönüllü yollayacaklarını söylüyorlar. Yasa gönüllü dönerler demiyor. Suriyede iç savaş bitince geri dönüş esastır diyor. Yani geri dönerler diyor. Gerekirse zorla diyoruz ya, biz yasayı söylüyoruz aslında.
Kılıçdaroğlu 2021de 13 milletvekiline ve bir genel başkan yardımcısına, 13 meclis danışmanına Suriyeliler raporunu hazırlattı. Bu raporda Göç ve Entegrasyon Bakanlığı kurulacak ve Suriyeliler Türkiyede kalacak dendi. Aynı dönemde Erdoğan da Soyluya bir rapor hazırlattı. Onun da hedefi Suriyelilerin Türkiye de kalmasını Türk halkına alıştırmak ve onlara vatandaşlık vermekti.
SİNAN BEYİN OYUNUN CİDDİ ORANDA ÇALINDIĞINI BİLİYORUZCHP de AK Parti de Suriyelilerin Türkiyede kalmasını alıştıracak bir politika hazırladılar. İYİ Partinin kuruluşu sırasında da Meral Akşener o noktadaydı. Ben isyan edip engellemiştim.
Bir kısım seçmen ne Erdoğana ne Kılıçdaroğluna mümkün değil oy vermeme kararı. Biz Sinan Oğanı çıkartmasaydık bunlar sandığa gitmeyecekti. Bu seçmenin içinde Zafer Parti seçmeni var, yüzde 2.2 ile sınırlı değil. Çok oyumuz çalındı, hepsini araştırıyoruz. Sinan Beyin oyunun ciddi oranda çalındığını biliyoruz.

Son güncelleme: 14:36 17.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı