• Turkhane Logo

Umarım tahliyem diğer davalar için yol açıcı olur

Anayasa Mahkemesi'nin

20:48 04 Ekim 2019 Cuma
Umarım tahliyem diğer davalar için yol açıcı olur
Anayasa Mahkemesi'nin

Yaklaşık 10 aydır cezaevinde olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder tahliye edildi. 
Anayasa Mahkemesinin (AYM) dün hakkında hak ihlali kararı verdiği Önder, Kocaelindeki Kandıra F Tipi Cezaevinden tahliye edildi.

DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDA NİTELİKLİ BİR ADIM ATILIRSA...

Önder, cezaevinden tahliye olduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Normalde insanın böyle zamanlarda sevinmesi lazım. Fakat bir yanımız hep içeride. Ne zaman ülke topyekûn demokratikleşme, barış yolunda nitelikli bir adım atarsa sevincimizi o zaman yaşayabiliriz. dedi.
ÖNDER: UMARIM DİĞER YARGILAMALAR İÇİN DE YOL AÇICI OLUR
Anayasa Mahkemesinin kararını oy birliğiyle almış olmasını çok değerli bulduğunu söyleyen Önder, Umarım bu diğer yargılamalar için de yol açıcı olur. Neticede sözümüzü söylemişiz. Her zaman da söyledik. Hiçbir şey bu sözü söylememizden alıkoyamaz. Ne dediysek barış için dedik. Barış ve demokrasi için de söylemeye devam edeceğiz. ifadelerini kullandı.
Tahliye sonrası HDPnin resmi Twitter hesabından Sırrı Süreyya Önder ve kızı Ceren Önderin fotoğrafı paylaşıldı.
6 ARALIK 2018DA CEZAEVİNE TESLİM OLMUŞTU
İstanbulda 2013 yılındaki Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşma nedeniyle yargılanan ve 2018 yılı eylül ayında terör propagandası yapmak suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Önder, 6 Aralık 2018de Kandıra Kapalı Cezaevine giderek teslim olmuştu.
Ancak Anayasa Mahkemesi dün Önderle ilgili davada verdiği kararda, sanığın ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetti. 
AYMnin ihlal kararı üzerine İstanbul 26ncı Ağır Ceza Mahkemesi de Önderin tahliyesine hükmetmişti.

Son güncelleme: 20:48 04.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı