• Turkhane Logo

Uluslararası Af Örgütünden Türkiye’de kaçırılan Küçüközyiğit için imza kampanyası

37 gün öne kaçırılan Başbakanlık çalışanı Hüseyin Galip Küçüközyiğit için acil eylem çağrısı yapan Uluslararası Af Örgütü imza kampanyası başlattı.

16:33 03 Şubat 2021 Çarşamba
Uluslararası Af Örgütünden Türkiye’de kaçırılan Küçüközyiğit için imza kampanyası
37 gün öne kaçırılan Başbakanlık çalışanı Hüseyin Galip Küçüközyiğit için acil eylem çağrısı yapan Uluslararası Af Örgütü imza kampanyası başlattı.



 29 Aralık 2020’den bu yana kayıp olan eski Başbakanlık raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit için 1 Şubat’ta acil eylem planı çağrısı yapan Uluslararası Af Örgütü (Amnesty) imza kampanyası da başlattı.

AMNESTY: “DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATILMALI”


2016’daki darbe girişiminin ardından görevden alınan eski Başbakanlık hukuk müşaviri Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in 29 Aralık 2020’den beri kayıp olduğunu belirtilen kampanya metninde “Ailesi, onun ortadan kaybolduğundan şüpheleniyor ve onu bulma çabaları şimdiye kadar boşa gitti. Yetkililer, onun devlet tarafından gözaltında tutulduğunu reddediyor. Türk yetkililer, Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in nerede olduğunu netleştirmek için derhal bir soruşturma başlatmalı ve ailesini gelişmelerden haberdar etmelidir.” denildi.

KOCELİ SAVCISI TAKİPSİZLİK VERDİ

37 gün önce kaçırılan Hüseyin Galip Küçüközyiğit hakkında kızı Nursena Küçüközyiğit tarafından 31 Aralık 2020’de yapılan kayıp ihbarıyla ilgili dosya önceki gün Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapatılmış, savcılık araştırılması gereken bir suç olmadığına hükmetmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları başvuruyla ilgili henüz bir gelişme olmadığını belirten Nursena Küçüközyiğit, oradaki dosyanın da kapatılacağı endişesi taşıdığını ifade etmişti.

KAMERE KAYITLARI BULUNDU

Hukuk müşaviri olan Küçüközyiğit, 17/25 Aralık operasyonlarından sonra Başbakanlık raportörlüğüne alındı. 15 Temmuz’un ardından ihraç edildi. Eşinden boşandı. Örgüt üyeliği suçlamasıyla 6 yıl 3 ay ceza aldı. Kararla birlikte istinaf süreci öncesi cezaevinden tahliye edildi.

Hüseyin Galip Özyiğit’tin 29 Aralık 2020 Salı günü saat 15.30 ile 16.30 arasında Ankara Maltepe Camii’nin karşısındaki ofisinden 34 FNF28 plakalı Mazda 323 model aracıyla Gölbaşı’na doğru hareket ettiği tahmin ediliyor. Nursena Küçüközyiğit, üç kişinin babasını takip ettiği güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. Görüntülerin babasının çalıştığı ofisin bulunduğu apartmanın güvenlik kamerasından elde eden Nursena Küçüközyiğit bu görüntülerle ilgili işlem yapacak emniyet ya da savcılık görevlisi bulamadı. ‘Babam Nerede’ kullanıcı adıyla Twitter hesabı açan Nursena Küçüközyiğit yetkililerden yardım istiyor.
  29 Aralıktan beri haber alamıyoruz, endişeliyim ve soruyorum: HüseyinGalip Nerede ? pic.twitter.com/ql19TdM6rJ — Nursena Küçüközyiğit (@NeredeBabam) January 3, 2021  

Son güncelleme: 16:33 03.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı