• Turkhane Logo

Ulusalcılara NATO şoku!

Ulusalcıların

14:20 29 Kasım 2019 Cuma
Ulusalcılara NATO şoku!
Ulusalcıların

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 17/25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmalarından kurtulmak için ittifak kurduğu ulusalcı cenah, Türkiyenin 1952den beri üye olduğu Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatından (NATO) ayrılması gerektiğine dair tezler öne sürüyor. 
NATOnun yaptığı son toplantı Erdoğan ile müttefik olmanın verdiği öz güvenle sık sık NATOyu hedef tahtasına koyan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçeka ait Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal ile Soner Yalçının imtiyaz sahibi olduğu Odatvde şaşkınlığa sebep oldu. 
Türkiyede NATOdan ayrılalım tartışmalarının devam ettiği bir dönemde NATO İzmirden mesaj verdi. 
EV SAHİBİ NATO KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Ulusalcıları 6 ülkenin NATO Kara Kuvvetleri komutanlarının İzmir’de bir araya gelmesi kadar toplantıya ev sahipliğini NATO Kara Kuvvetleri Komutanlığının yapması da şaşırttı.
Odatv haberinde, Türkiye’nin, Brüksel’in Baltık ve Polonya için hazırladığı savunma planından çekildiği yönündeki iddialar gündemdeki yerini korurken çok önemli bir gelişme yaşandı. NATO Kara Kuvvetleri komutanları İzmir’de bir araya geldi. Toplantının ev sahipliğini NATO Kara Kuvvetleri Komutanlığı yaparken, toplantıya 16 ülke katıldı. ifadelerini kullandı.
FARKLI ÜLKE TECRÜBELERİ PAYLAŞILDI
LANDCOM Komutanı Amerikalı General J.T.Thomson başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda çeşitli ülkelerden katılımcılar söz aldı. 
Özellikle ortak çalışma kültürünün geliştirilmesinin üzerinde durulduğu toplantıda, işbirliğinin önemini vurgu yapıldı. Katılımcılar, farklı ülkelerde yaşadıkları tecrübeleri paylaştı.
SIRBİSTAN DA NATO TOPLANTISINDA
Odatv, NATO toplantısına Sırbistanın katılmasının da şaşkınlığa sebep olduğunu belirtti. Haberde, Rusya’ya yakınlığı ve NATO karşıtlığıyla bilinen Sırbistan’ın NATO’ya ilişkin bir toplantıya katılması dikkate değer duruyor. Sırbistan halen NATO üyesi değil. denildi.
PARTNER DEVLETLER TANIMI
Toplantı “1inci Partner Ülkeler Komutanları” sloganıyla 25-26 Kasım tarihlerinde ilk kez gerçekleştirildi.  İlerleyen zamanlarda ikincisinin de gerçekleştirileceği muhtemel. 
Sırbistan’ın NATO üyesi olmamakla birlikte bu toplantıya katılması partner ülke tanımlamasını izah ediyor. “Birlikte çalışabilirlik” ismi altında askeri anlamda işbirliğini artırmak için düzenlenen toplantıya katılımın her anlamda yüksek olduğu belirtiliyor.
TÜRKİYENİN TALEPLERİ KABUL EDİLMEDİĞİ HALDE...
Londrada 3-4 Aralıkta düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde temsilciler, bir Rus saldırısı karşısında Polonya, Litvanya, Latviya ve Estonyanın savunulması amacıyla hazırlanan askeri plana 29 üye ülkeden resmi destek almaya çalışıyor. 
Türkiye ise NATOnun Suriyenin kuzeydoğusunda YPGyi terör örgütü olarak tanımasını talep ediyor.
Türkiye’nin savunma planının bildiride yer almaması durumunda, diğer bildirinin de (Baltık ülkeleri ve Polonya planı) yayımlanmasına Türkiye’nin izin vermeyeceği iddia ediliyor. 
Ulusalcı Odatv bu tabloyu, Tam da bu süreçte yapılan toplantı dikkati çekti. diye yorumladı.

Son güncelleme: 14:20 29.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı