• Turkhane Logo

Ülkü Ocakları, Alparslan Türkeş’in kızını ihanetle suçladı

13:25 25 Şubat 2024 Pazar
Ülkü Ocakları, Alparslan Türkeş’in kızını ihanetle suçladı





Adana Ülkü Ocakları, İYİ Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ayyüce Türkeş’i ihanetle suçladı.



MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’in İYİ Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması MHP’lileri kızdırdı. Ayyüce Türkeş’in “Adana’nın hakkı daha fazlası” yazılı pankartının hemen yanına pankart asan Adana Ülkü Ocakları, pankartta Alparslan Türkeş’in, “Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder!” sözünün de yer aldığı “Adana’da ihanete geçit yok” yazılı pankart astı.



AYYÜCE TÜRKEŞ KİMDİR?



Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Alparslan Türkeş’ in kızı olan Ayyüce Türkeş 2 Ekim 1977’de Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Türkeş, yüksek öğrenimini sırasıyla Bilkent Üniversitesi’nde Ekonomi, Bilgi Üniversitesi’nde MBA alanında tamamladı. Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık alanında doktora eğitimi aldı.



Türkeş, 2012-2023 yılları arasında ABD’nin finans merkezi olan New York’ta kariyerine devam etti. 2012 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile evlenen Türkeş, iki kız çocuğu annesi. Ayyüce Türkeş 2023 seçimlerinde İYİ Parti’den Adana milletvekili seçildi. Türkeş’in ağabeyi Tuğrul Türkeş de AK Parti listelerinden Ankara milletvekili olarak seçildi.

Son güncelleme: 13:25 25.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı