• Turkhane Logo

Ülker grubunda büyük değişiklik: Murat Ülker dönemi kapandı

Çikolata ve bisküvi başta olmak üzere, Türkiye'nin önde gelen gıda markalarından Ülker'i bünyesinde barındıran Yıldız Holding'de önemli bir görev değişimi yaşandı.

20:40 29 Ocak 2020 Çarşamba
Ülker grubunda büyük değişiklik:  Murat Ülker dönemi kapandı
Çikolata ve bisküvi başta olmak üzere, Türkiye'nin önde gelen gıda markalarından Ülker'i bünyesinde barındıran Yıldız Holding'de önemli bir görev değişimi yaşandı.

Murat Ülker, 2000 yılından bu yana yürüttüğü Yıldız Holdingin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yeğeni Ali Ülkere devretti.
Holding, görev değişimini duyuran bir açıklama yayımladı. 
Görev değişimi ile ilgili, Murat Ülkerden şu açıklama geldi: Çok şükür 60 yaşında sağlıklı ve huzurluyum. 2000 yılında Sabri Ülker Beyden devraldığım başkanlığı, kesintisiz 20 yıl sürdürdüm. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı güvenle Ali Ülkere devrediyorum. Ben kendisinin başkan olduğu yönetim kurulunda üye olarak çalışacağım. 
Aktif iş hayatıma, holdinge bağlı şirketlerde devam edeceğim. diyen Ülker, Bugün, 63 bin 500 kişinin çalıştığı global bir Türk şirketi haline gelen grubumuz, başkanlığımda on bir misli büyüdü ve atıştırmalık alanında dünyada üçüncü sıraya yükseldi. Artık Yıldız Holding daha sağlıklı bir mali bünyeye sahiptir. ifadelerini kullandı.
14 FARKLI ÜLKEDE 80 FABRİKA
Murat Ülker, Yıldız Holding çatısı altındaki şirketlerin çoğunluk hisselerini İngilterenin başşehri Londrada kurduğu Pladis isimli şirkete devretmişti. 
Ülker markasını da içinde barındıran Yıldız Holdingin 14 farklı ülkede 80 fabrikası bulunuyor. Çalışan sayısı ise 45 bini Türkiyede olmak üzere toplam 63 bin 500. 
Grubun 2018 yılı satış hasılatı 50 milyar TLyi aştı. Ülkerin başarısında en önemli pay 2000 yılında babası Sabri Ülkerden koltuğu devralan Murat Ülkere ait. 
Onun döneminde dünyanın en büyük çikolata markası Godiva, 850 milyon Amerikan Doları bedelle satın alınmıştı. Yine İngiliz bisküvi-şekerleme devi United Biscuits firması da Ülker markası oldu. 
Sabri Ülkerin İstanbul Karaköyde küçük bisküvi imalathanesi 50 milyar liralık bir dünya devine dönüştü. Murat Ülker (sağda) yönetim kurulu başkanlığı koltuğunu 51 yaşındaki yeğeni Ali Ülkere devretti.
ALİ ÜLKER, MURAT ÜLKERİN KIZ KARDEŞİ AHSEN HANIMIN OĞLU
Yıldız Holding, bugün Türkiye’nin üç büyük holdinginden biri. İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okuyan Murat Ülker genç yaşta grup şirketlerinde görev almıştı. 1984 yılında çalışmaya başlamıştı. 
Ali Ülker, Holding’in ana hissedarlarından Ahsen Özokur’un ilk eşinden olan büyük oğlu. Yani Murat Ülker’in yeğeni. 1969’da doğan Ali Ülker, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat ve İş İdaresi bölümlerinde eğitim aldı.
İş hayatına 1985’te Ülker Gıda A.Ş. Kalite Kontrol Departmanı’nda stajyer olarak başladı. 
DEDESİ SABRİ ÜLKER VE DAYISI MURAT ÜLKERİN YANINDA ÇIRAKLIK YAPTI
1986-1998 arasında çikolata üretim tesislerinde ve Atlas Gıda Pazarlama A.Ş.’de stajyer, satış yöneticisi, satış koordinatörü, ürün grup koordinatörü ve ürün grup müdürü pozisyonlarında görev aldı.
1998’de Atlas Gıda Pazarlama A.Ş.’de, 2001’de ise Merkez Gıda Pazarlama A.Ş.’de Genel Müdürlük görevlerini üstlendi.
2002’de Gıda Grubu Başkan Yardımcılığı’na, 2005’te ise Grup Başkanlığı’na atandı. 2011’den bu yana Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyordu.

Son güncelleme: 20:40 29.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı