• Turkhane Logo

Ülke genelinde etkili olan fırtına kazalara yol açıyor: 4 ölü, 3'ü ağır 19 yaralı

Birçok ilde etkisini gösteren fırtına kaza ve yaralanmalara yol açtı. İstanbul Valiliği, lodos nedeniyle 4 kişinin öldüğünü 3'ü ağır 19 kişinin de yaralandığını açıkladı.

18:34 29 Kasım 2021 Pazartesi
Ülke genelinde etkili olan fırtına kazalara yol açıyor: 4 ölü, 3'ü ağır 19 yaralı
Birçok ilde etkisini gösteren fırtına kaza ve yaralanmalara yol açtı. İstanbul Valiliği, lodos nedeniyle 4 kişinin öldüğünü 3'ü ağır 19 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Meteoroloji yetkililerinin daha önce uyarıda bulunduğu kuvvetli rüzgar, İstanbul ve birçok ilde sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Esenyurtta da şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle bir binanın çatısı yoldan geçerlerin üzerine uçtu.

Çatının altında kalan bir kişi ağır yaralandı. Yaralı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan kadın kurtarılamadı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saat 16.28de yaptığı açıklamada, lodos nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.


Son olarak İstanbul Valiliği, lodos nedeniyle 4 kişinin öldüğünü 3ü ağır 19 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul Valliğinden yapılan açıklamada, İstanbulda bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklanan olumsuz hava koşulları nedeniyle AFAD verilerine göre 1i yabancı uyruklu, 3ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan tüm çağrılara ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmekte ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir denildi.

İMAMOĞLUNDAN UYARI

Esenyurtta yaşamını yitiren yurttaşa ilişkin Twitterdan açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu ifadelere yer verdi:

Esenyurtta Lodos sebebiyle çatı uçması neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet dilerim. Tüm ekiplerimiz çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi durumlara müdahale etmekte. Vatandaşları bu tür durumlara karşı dikkatli davranmaları konusunda uyarırız.

ÇAMLICA TEPESİNDE BULUNAN TÜRK BAYRAĞI KOPTU

Öğle saatlerinden sonra hızını daha da artıran rüzgarın etkisiyle Pendik Amatör Balıkçılar Derneği ve Maltepe Park iskelesinde bağlı teknelerden bazıları zarar gördü. Bağcılarda inşaatta kullanılan vincin rüzgarın etkisiyle sallanmaya başladığı görülürken, bazı sitelerin bahçelerindeki spor aletleri rüzgardan zarar görmemeleri için bağlanarak sabitlendi.

Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Çatalca ve Sultangazide rüzgar bazı ağaçları yerinden söktü, çatılardan kopan parçalar aşağı düştü.

D-100 karayolu Yenisahra mevkisinde üst geçitten yola sarkan branda sürücülere zor anlar yaşattı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri brandayı kaldırarak trafik akışını normale döndürdü. Çamlıca Tepesinde bulunan Türk bayrağı da etkili olan fırtına nedeniyle bağlı olduğu direkten koparak uçtu. Polis ekipleri bayrağı muhafaza altına aldı. Üsküdar Bosna Bulvarında da devrilen ağaç itfaiye ekiplerince kaldırıldı.

PENDİKTE BALIKÇI TEKNELERİ BATTI

Şiddetli Lodos nedeniyle Pendik’te sahilde bulunan 2 balıkçı teknesi battı. Bir balıkçı teknesi ise kayalıklara vurarak parçalandı.

Lodos özellikle İstanbul’un sahil kesimlerinde etkili olmaya devam ediyor. Pendik Sahilinde bulunan balıkçı teknelerinden ikisi battı. Bir balıkçı teknesi kayalıklara vurarak parçalandı. Bir balıkçı, Buraya bir mendirek yapılabilir. Maltepenin var. Kartalın var. Her yerin var. Biz Pendikte bu kadar mı aciziz de bir mendirek yapılamıyor dedi.

TELEFERİK VE DENİZ OTOBÜSLERİ SEFERLERİNDE İPTALLER OLDU

Metro İstanbuldan yapılan açıklamaya göre, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı seferleri hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatıldı. T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı seferlerinin de katener (enerji) teline dış alandan gelen bir cisim kaynaklı yaşanan enerji kesintisi nedeniyle Topkapı-50. Yıl Baştabya istasyonları arasında yapıldığı kaydedildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri de Pendik, Yenikapı, Kabataş, Kadıköyden Yalova, Bursa, Bandırmaya gerçekleştirilen hızlı arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinden bazılarını iptal ettiğini duyurdu.

İstanbul Şehir Hatları da Kabataş-Adalar, Beşiktaş-Kadıköy, İstinye-Çubuklu Arabalı, Beşiktaş-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş, Rumelikavağı-Eminönü, Anadolukavağı-Rumelikavağı-Sarıyer arasında hava muhalefeti nedeniyle seferlerin gerçekleştirilemediği bilgisini paylaştı.

Son güncelleme: 18:34 29.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı