• Turkhane Logo

Ukrayna’ya vaat edilen yardımın yüzde 98’i ulaştırıldı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Ukrayna'ya vaat edilen yardımın yüzde 98’i ulaştırıldı” açıklamasını yaptı.

14:36 28 Nisan 2023 Cuma
Ukrayna’ya vaat edilen yardımın yüzde 98’i ulaştırıldı
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Ukrayna'ya vaat edilen yardımın yüzde 98’i ulaştırıldı” açıklamasını yaptı.

TURKHANE.COM- MOSKOVA
Jens Stoltenberg en son yapılan sevkiyatlarla NATO, Ukraynaya 1550 zırhlı araç ve 230 tank temin edildiğini ve böylece vaat edilen yardımın yüzde 98’inin Ukrayna’ya ulaştırıldığını duyurdu. Ayrıca beklenen bir taarruz için eğitim ve tekniklerin temin edildiğini söyledi.
NATO Genel Sekreteri, Toplamda 9dan fazla yeni Ukrayna zırhlı tugayını eğittik ve donattık. Bu, Ukraynayı işgal altındaki toprakları geri almak için güçlü bir konuma getirecek dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında yapılan telefon görüşmesini de değerlendiren Stoltenberg, görüşmeyi memnuniyetle karşıladığını ancak Ukrayna ve Rusyanın barış için müzakere masasına oturmadan önce Ukraynanın askeri açıdan elinin güçlü olması gerektiğini savundu.
Rusya ile barış için müzakere olacaksa buna Ukraynanın karar vereceğini dile getiren Stoltenberg, olası görüşmelerin koşullarını, formatlarını Kiev yönetiminin belirleyeceğini söyledi. Ukraynaya askeri desteğin sürmesi gerektiğini vurgulayan Stoltenberg, NATO olarak bunu yaptıklarını kaydetti.
Bu arada Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba, Amerikan televizyon kanalı CNN ile yaptığı röportajda Kiev tarafından kabul edilebilir bir barış planının kriterlerini açıkladı.
Ukrayna’nın, çatışmanın dondurulmasına veya Ukrayna topraklarının Rusyaya devredilmesine yol açmaması koşuluyla herhangi bir barış planının tartışılmasına açık olduğunu söyledi.
Kuleba, İhtilafın dondurulmasına veya Ukraynanın topraklarını Rusyaya teslim etmesine yol açmayan her türlü barış planını görüşmeye hazırız dedi.
Ayrıca, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silvanın bu ilkeler temelinde barış için mücadele eden ülkelerden oluşan bir koalisyon kurmayı kabul etmesi durumunda Ukraynanın tartışmaya katılmaktan mutluluk duyacağını da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 14:36 28.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı