• Turkhane Logo

Ukrayna’ya 321 Tank yolda

Ukrayna'nın Fransa Büyükelçisi, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya 321 tank sözü verdiğini söyledi.

18:28 29 Ocak 2023 Pazar
Ukrayna’ya 321 Tank yolda
Ukrayna'nın Fransa Büyükelçisi, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya 321 tank sözü verdiğini söyledi.

SAMANZOLUHABER.COM UKRAYNA 
Ukraynanın Fransa Büyükelçisi Vadim Omelchenko, BFM TVye verdiği röportajda, çok sayıda Batılı ülkenin Kieve 300den fazla ağır tank nakletmeyi kabul ettiğini söyledi.
“Bugün birçok ülke Ukraynaya 321 ağır tank tedarik etme anlaşmasını resmen onayladı.  Teslim süreleri ise farklı farklı. Bazı ülkelerden gelen ağır silahların bakıma ihtiyacı var, bir kısmının lojistik sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.” dedi.  Ama Ukraynanın bu yardıma mümkün olan en kısa sürede ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky daha önce Sky News ile yaptığı bir röportajda, ABDnin söz verdiği Abrams tanklarının Ağustos ayında gelmesi durumunda çok geç olacağını söylemişti.  Omelchenko, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinden tankların teslimatının tam zamanlamasını bilmediğine dikkat çekti.
Bilindiği üzere son günlerde, Ukraynanın Batılı müttefiklerinden bazıları Kieve muharebe tankı tedarik etmeyi planladıklarını açıkladılar. Ayrıca Avrupa ülkelerinden  ve ABD’den sadece tank değil, diğer ağır silah teslimatına başlandığı gelen bilgiler arasında.

Son güncelleme: 18:28 29.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı