• Turkhane Logo

Ukrayna’nın petrolü Türkiye ve Macaristan’dan gidiyor

Ukrayna’nın savaşta kullandığı petrol Türkiye ve Macaristan’dan gidiyor

16:53 27 Temmuz 2023 Perşembe
Ukrayna’nın petrolü Türkiye ve Macaristan’dan gidiyor
Ukrayna’nın savaşta kullandığı petrol Türkiye ve Macaristan’dan gidiyor

TURKHANE.COM- UKRAYNA 
Alman Gazetesi’nin iddiasına göre Ukrayna tank ve askeri araçları Türkiye ve macaristan üzerinden giden Rus petrolüyle çalışıyor. 
Handelsblatt gazetesi, Ukraynanın kullandığı Batı menşeli tanklar ve dizel jeneratörlerin Rus petrolüyle çalıştırıldığını yazdı.
RİA Novostinin Alman gazetesinden aktardığı ve Ukrayna gümrük yetkililerine dayandırılan haberde, Macaristan ve Türkiyede rafine edilen Rus petrolünün Ukrayna’ya gönderildiği belirtiliyor.
Macar petrol ve gaz devi MOLun son 6 ayda Ukraynaya satışlarını ikiye katladığı ifade edilen Ukrayna gümrük bakanlığı verilerine göre MOLun elindeki petrol rezervlerin çok büyük bir bölümünün Rusyadan alındığına dikkat çekiliyor.
Orta Avrupa Enstitüsünde analist olan Michal Paszkowski, gazeteye verdiği demeçte, yakıtın Ukrayna’ya ağırlıklı olarak Polonya ve Romanyadan demiryolu ile sağlandığını açıkladı. Ayrıca Petrol boru hatlarıyla Slovakya ve Macaristandan geliyor.
MOLun Macaristan ve Slovakyada petrol rafinerileri var ve bu rafineriler için ham petrol Drujba boru hattı aracılığıyla Rusyadan geliyor.
Macaristan, Avrupa Birliği üyesi olsa da, boru hatları yoluyla Rusyadan petrol ithal etmek için Brükselden özel bir muafiyet almıştı. Türkiye ise petrol alımını hiç aksatmadı.
Aracı ülkeler Macaristan ve Türkiye ise, indirimli aldıkları Rus petrolünü, Ukrayna dahil diğer ülkelere satarak kâr elde etmeye devam ediyor.

Son güncelleme: 16:53 27.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı