• Turkhane Logo

Ukrayna'da Mühimmat kalmadı!

Ukrayna Başbakanı Denis Shmygal, çatışmalarda mühimmat sıkıntısı olduğuna dair açıklamalar yaptı.

16:01 25 Ekim 2023 Çarşamba
Ukrayna'da Mühimmat kalmadı!
Ukrayna Başbakanı Denis Shmygal, çatışmalarda mühimmat sıkıntısı olduğuna dair açıklamalar yaptı.

TURKHANE.COM- UKRAYNA 
Shmygal, sadece kendi ülkesinde değil tüm dünyada mühimmat sıkıntısının yaşandığını söyledi ve mühimmat sorunun çözülebilmesi için üretimin Ukraynada yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Financial Timesa (FT) konuşan Ukrayna başbakanı, “Sadece Ukraynada değil, tüm dünyada büyük bir mühimmat sıkıntısı yaşıyoruz. Bunları burada Ukraynada üretmemiz gerektiğini anlıyoruz, çünkü tüm dünyada tükendi, stoklar tükendi. Tüm depolar boş” dedi.
Hükümetin, drone üretimindeki geçen yıl birkaç düzineden bu yıl on binlerceye çıkan artıştan ders aldığını söyledi.
FT, Ukraynalı yetkililerin ayrıca hava savunma ve topçu dahil askeri savunma kompleksine odaklanmak için bütçede değişiklikler yaptığını belirtiyor.
Öte yandan adı açıklanmayan bir yetkili, küresel barut kıtlığı da dahil olmak üzere Kievin mermi üretimini hızlı bir şekilde dönüştüremeyeceğini de belirtti.
Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Aleksander Kamyshin, tam bağımsızlık için çabalamanın anlamsız olduğunu, çünkü hiçbir ülkenin böyle bir hacimde mühimmat tüketimine dayanamayacağını belirterek, Ukraynanın müttefiklerinden yeterli miktarda mühimmat üretip alacağına inandığını söyledi.
ABD yönetimi geçtiğimiz hafta Kongreden 100 milyar doların üzerinde bir acil yardım paketi talep etmişti. Bu paketin büyük kısmının (61,4 milyar dolar) Ukraynaya sağlanması planlanıyor. Paranın bir kısmı, Hamasla çatışmanın tırmandığı bir dönemde İsraile de tahsis edilecek. Axios portalı, ABDnin İsraile Ukraynaya yönelik ayırdığı onbinlerce 155 mm top mermisi tedarik edeceğini bildirdi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 23 Ekimde yaptığı açıklamada, Ukraynadaki özel harekat bölgesinde bulunan Rus ordusuna günlük 10-15 bin tona kadar yakıt ve mermi tedarik edildiğini söylemişti.

Son güncelleme: 16:01 25.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı