• Turkhane Logo

Ukrayna, Türk iş insanlarını dolandırıcılıkla suçladı; Aralarında Hande Fırat'ın eşi de var

Ukrayna, askeri malzeme alımı için anlaştıkları Türk iş insanları tarafından 5 milyon dolar dolandırıldı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Adı dolandırıcılığa karışanlar arasında Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Yener'in eşi Murat Özvardar da var.

19:35 25 Nisan 2022 Pazartesi
Ukrayna, Türk iş insanlarını dolandırıcılıkla suçladı; Aralarında Hande Fırat'ın eşi de var
Ukrayna, askeri malzeme alımı için anlaştıkları Türk iş insanları tarafından 5 milyon dolar dolandırıldı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Adı dolandırıcılığa karışanlar arasında Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Yener'in eşi Murat Özvardar da var.

Ukraynanın silah, miğfer ve çelik yelek alımı için anlaştıkları Türk iş insanları tarafından 5 milyon dolar dolandırıldığı iddia edildi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi, Ankara Mali Şube Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Savcılığına başvurarak dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Söz konusu dolandırıcılık iddiasında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fıratın eşi Murat Özvardarın ismi geçiyor.

Ukrayna silah, miğfer ve çelik yelek alımı için anlaştıkları Türk iş insanları tarafından 5 milyon dolar dolandırıldı iddia edildi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atillanın haberine göre, Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi, Ankara Mali Şube Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Savcılığına başvurarak dolandırıcılardan şikayetçi oldu.
Ukraynayı dolandırdığı iddia edilen iş insanları arasında savunma sanayinin ünlü iş insanlarından Koray Altınel ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fıratın eşi Murat Özvardar bulunuyor.
Toygun Atillanın söz konusu yazısı şu şekilde:
Olay 4 Mart günü gazeteci Hande Fıratın eşi Murat Özvardarın Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyiye attığı e-maille başladı.
Murat Özvardar, Ukraynanın ihtiyaç duyduğu silah ve insani yardım malzemelerinin kendileri tarafından tedarik edilebileceğini söylüyordu.  
Sonrasında yapılan telefon görüşmeleri, karşılıklı görüşmelerde Murat Özvardar, Gürcistanlı bir grubun Ukraynaya 70 milyon dolar yardım yapmak istediğini, bu bağışın ödenmesini, lojistiğini ve teminini ise bizzat kendisinin organize edeceğini söyledi.  
Bu görüşmeler sürerken devreye Manas Savunma Sanayi Şirketi sahibi Koray Altınel de devreye girdi.  
SATIŞTAN DEVLET HABERDAR DEDİLER Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyiye kendisini MİTin eski istasyon şefi olarak tanıtan Kadir Altınel, Türkiyedeki etkin siyasetçilerle fotoğraflarını ve ilişkilerini gösteren dökümanları paylaştı.  
Koray Altınel ve Murat Özvardar kendilerinin faaliyetlerinden Türkiye Cumhuriyeti devletinin haberdar olduğunu söyledi.  
Gürcistandan geleceği söylenen 70 milyon dolarlık yardım parası konusu kapatılmış, iş Ukraynaya silah ve askeri malzeme satışına dönmüştü.  
Ancak bu silah ve askeri malzeme satışı üçüncü bir ülke üzerinden yapılacaktı.  
5 MİLYON DOLAR HAVALE ETTİLER Ukraynalılar istedikleri silah, miğfer ve çelik yeleklerin siparişini verdi. Bunların arasında 338 kalibrelik keskin nişancı tüfeği de vardı.  
Ukrayna Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı, 11 ayrı havale ile 5 milyon doları Koray Altınelin AKA Arms Defence adlı şirketine havale etti.  
Ukraynalılar silah ve askeri malzemelerin ülkelerine gönderilmesini beklemeye başlamıştı.
5 MİLYON DOLAR DOLANDIRILDIK ŞİKAYETÇİYİZ Ancak sonuç bekledikleri gibi olmadı. Askeri malzemeler bir türlü gelmiyordu. Koray Altınel, Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyinin telefonlarına dahi çıkmıyordu.  
Bunun üzerine Volodymyr Krakovetskyi 7 Nisanda hem Ankara Mali Şube Müdürlüğüne hem de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Ukraynanın dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu.  
Volodymyr Krakovetskyinin şikayetçi olduğu isimler şunlardı: Koray Altınel, gazeteci Hande Fıratın eşi Murat Özvardar, Bülent Aygün, soyadını bilmediği Mehmet isminde bir kişi, yine ismini bilmediği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında çalıştığını söyleyen biriydi.  
Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Ağaçtan tarafından Çok gizli olarak yürütülen soruşturmanın detaylarının ise önümüzdeki günlerde ülke gündemini çok sarsacağını söylemek yanlış olmaz. 

Son güncelleme: 19:35 25.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı