• Turkhane Logo

Ukrayna savaşında zor dönemler

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş güney ve kuzey cephelerde yoğunlaştı ve iki taraf içinde büyük kayıplara neden oluyor.

11:49 10 Ağustos 2023 Perşembe
Ukrayna savaşında zor dönemler
Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş güney ve kuzey cephelerde yoğunlaştı ve iki taraf içinde büyük kayıplara neden oluyor.

TURKHANE.com- Ukrayna
Ukraynalı birlikler, Rus savunmasındaki zayıf noktaları aramaya devam ederek güney cephesinde ağırlık verdi.
Ayrıca Ukrayna ordusu, Rus topraklarına günlük bombardımana devam ediyor. Aralıksız düzenlenen saldırılarda dün 3 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığı bildiridli. Lugansk, Bryansk, Belgorod, Kursk ve Herson bölgeleri ile Donetsk’de karşılıklı direniş artıyor. 
Moskova’ya İHA saldırıları arttı
Ukrayna tarafı bir kez daha Moskovaya İHA’larla saldırdı. İHAların dün gece Sumy bölgesinden havalandığı belirtildi. 
Moskova bölgesine ulaşan İHA’lar hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü.
Rusya Savunma Bakanlığı Moskova Bölgesi üzerinde Ukraynaya ait insansız hava araçlarının vurulduğunu açıkladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Çatışmalar Kiev için en zor aşamaya girdi
CNN, Rusya ile yaşanan askeri çatışmaların Ukrayna için en zor döneminin başladığını iddia etti. 
Kiev’in Batı’dan aldığı askeri yardımla Rusyanın savunma pozisyonlarını aşması gerektiğini belirten CNN, “Saldıran kuvvetlerin, iyi siperlenmiş birliklere karşı sayısal üstünlüğe ihtiyacı var. Savaş artık Ukrayna için daha zor bir aşamaya girdi” dedi. 
Çatışmanın gelecek yıla kadar uzayabileceği belirtilen haberde ayrıca, ABD de dahil olmak üzere askeri çatışmaya katılan tüm taraflar arasındaki ilişkilerin daha gergin hale geleceği konusundaki endişeler dile getiriyor.
CNNden yapılan açıklamada, Ukraynanın kış boyunca karşı karşıya kalacağı uzun süreli karşı saldırı ve zorlukların ABD için özel sonuçları olacaktır denililiyor. Buna gerekçe olarak da ABDnin 2024te başkanlık seçimleri yapacak olması gösteriliyor.

Son güncelleme: 11:49 10.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı