• Turkhane Logo

Ukrayna ile AB arasında “Drone Koalisyonu”

Rusya'nın petrol ve gaz endüstrisine uzun menzilli insansız hava araçlarıyla, Ukrayna tarafından yoğun saldırılar devam ediyor.

12:25 03 Nisan 2024 Çarşamba
Ukrayna ile AB arasında “Drone Koalisyonu”
Rusya'nın petrol ve gaz endüstrisine uzun menzilli insansız hava araçlarıyla, Ukrayna tarafından yoğun saldırılar devam ediyor.

TURKHANE.COM- UKRAYNA
Yapay zeka kullanılan bu İHAlar bazıları Rusya’nın yaklaşık 1500 km iç bölgesi olan Tataristan’da sanayi tesislerini vurdu.
Yeni teknoloji dronlar, hedefleri birkaç metre hassasiyetle vuracak bir uçuş planıyla hedefe gönderiliyor.
Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin bin kilometreden fazla uçabilen İHA modellerine artık sahip olduğunu belirtti.
Ukrayna, bu yılın başından beri Rusyadaki birçok petrol rafinerisine İHAlarla saldırıyor. Özellikle Nijni Novgorod, Ryazan, Kuibyshev ve Syzran petrol rafinerileri hedef alındı. 2 Nisanda ise Tataristan’daki Nijnekamskta bir petrol rafinerisine yapılan İHA saldırısında herhangi bir yaralanma olmadı.
2024 yılında en az 1 milyon drone
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, 2024 yılında en az 1 milyon drone üretme hedefi belirledi. Dijital Kalkınma Bakanlığı başkanı Mikhail Fedorov, işletmelerin bu hedefi aşmak istediğini söyledi.
Ülkenin Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov, Die Welt ile yaptığı röportajda Ukraynanın uzun menzilli drone üretimini 2023e kıyasla on kat artırdığını söyledi. Ona göre menzili 700 ila 1.000 kilometre olan drone’lardan bahsediyoruz. Bakan, Ama artık 1.000 kmnin üzerinde uçabilen modeller var dedi.
Zelenskynin Şubat ayında belirttiği gibi cephede kullanılan İHAların yüzde 90ı Ukrayna yapımı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Alexander Syrsky, insansız sistemlerin geliştirilmesini önceliklerinden biri olarak nitelendirdi. Şubat ayında Ukrayna Savunma Bakanlığı, birçok Avrupa ülkesini kapsayan bir “drone koalisyonunun” başlatıldığını duyurdu. Bakan Yardımcısı Ekaterina Chernogorenko, Ukraynanın ülkede insansız hava aracı üretebilmesi için Batılı ülkelerden 1,5 milyar dolara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Son güncelleme: 12:25 03.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı