• Turkhane Logo

Ukrayna için 100 milyar dolarlık yardım paketi

ABD Başkanı Biden’ın Kongre’den Ukrayna için 100 milyar dolarlık yardım paketi isteyeceği iddia edildi.

21:11 08 Ekim 2023 Pazar
Ukrayna için 100 milyar dolarlık yardım paketi
ABD Başkanı Biden’ın Kongre’den Ukrayna için 100 milyar dolarlık yardım paketi isteyeceği iddia edildi.

The Telegraphın haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden, Ukraynaya en büyük askeri ve mali yardım paketini sağlamak için ABD Kongresinden onay isteyecek.

Biden’ın 2025 yılına kadar yeteceğini planladığı yardım paketinin yaklaşık 100 milyar dolar olabileceği belirtiliyor.
Beyaz Saraya yakın bir kaynak The Telegrapha verdiği demeçte, büyük yardım paketinin kongrenin birçok üyesi tarafından güçlü bir şekilde desteklendiğini, bu konunun 2024 başkanlık seçimlerine kadar tek seferlik bir yasa tasarısı ile çözülmesini istediklerini söyledi.
Habere göre Biden yönetimi Ukrayna’ya yönelik büyük ölçekli bu yardım paketinin ayrıntıları üzerinde çalışılıyor. Özellikle Amerikalı yetkililerin bu paket kapsamında Kieve hangi silahların verilebileceğini tespit ettiği iddia ediliyor.
30 Eylülde ABD, Ukraynaya yardımı kapsamayan geçici bir hükümet finansman projesini kabul etti. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar daha sonra Kievi desteklemeyi düşüneceklerine söz verdiler.
Beyaz Saray, Washingtonun şu anda Ukraynaya yalnızca kısa vadeli destek sağlama imkanına sahip olduğunu, Kieve yönelik uzun vadeli yardım programlarının uygulanmasının ise hala belirsiz olduğunu duyurmuştu.

Son güncelleme: 21:11 08.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı