• Turkhane Logo

Uçak biletlerine 5 Euro 3. Havalimanı zammı getirildi!

Vatandaşı bekleyen acı sürpriz...

16:50 27 Mayıs 2018 Pazar
Uçak biletlerine 5 Euro 3. Havalimanı zammı getirildi!
Vatandaşı bekleyen acı sürpriz...

Hükümet’in kendisine yakın inşaat şirketleriyle yaptırdığı dev altyapı projelerinin vatandaşa maliyeti giderek artıyor. Yavuz Sultan Selim, Osmangazi Köprüsü, otoyollar ve Avrasya Tüp geçit projesindeki yüksek fiyatlar ve ‘araç geçmese de ödeyeceğiz’ garantileri nedeniyle bütçeden verilen milyarlarca liralık ödemeler bunun en somut örnekleri. Ancak yeni bir haber neredeyse hepsini gölgede bırakıyor.

Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker’in bildirdiğine göre vatandaş için asıl acı sürprizlerden biri de İstanbul 3. Havalimanı’nda yaşanacak. Hükümet’in ‘Almanlar kıskanıyor’ diye mitinglerde bahsettiği ve Gezi olaylarının asıl sebebi olarak gösterdiği havalimanı nedeniyle uçak bilet fiyatlarına önemli ölçüde zam yaşanacak.

Toker, 3. havalimanının açılışı için 29 Ekim’e yetişmesi gereken havalimanıyla ilgili Kokpit.aero sitesinin yolcu başına 20 Euro’luk fiyat alınacağı haberine atıfta bulunuyor. Şunları söylüyor:’Halen Atatürk Havalimanı’nda dış hatlar yolcu hizmet bedeli 15 dolar’ diyor. Rakamdan dış hat bileti alacak yolcunun 5 Euro fazla ödeyeceği anlaşılıyor.  


Toker şunları söylüyor: ‘Atatürk Havalimanı da YİD yöntemiyle yaptırıldı ve bu rakam da yıllar önce yine DHMİ ile TAV arasında belirlenmişti 
15 dolar yaklaşık 70 TL. 3. havalimanı sözleşmesinde konulmuş 20 Avro ise -bu yazı yazılırken- 110 TL’ye karşılık geliyor. Arada şimdiden 40 TL’nin üzerinde bir fark var. Yolcunun, şirketlerin ve devletin altına girdiği ek maliyeti gördünüz değil mi? Bu rakamlar daha önce ucuzlayacağı açıklanan bilet fiyatlarına yansıyacak. 

Hadi şimdi bir daha söyleyin, KÖİ modeli için “Milletin cebinden beş kuruş çıkmıyor” diye.’

Son güncelleme: 16:50 27.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı