• Turkhane Logo

Üç yıldır anne-babasından ayrı olan Numan’ın feryadı: Artık yaşamak istemiyorum

Tutuklu anne ve babasından 33 aydır ayrı olan ve birinci sınıfa başlamanın zorluklarını yaşayan 7 yaşındaki Numan Kurt, büyük bir travma yaşıyor. Psikolojik destek alan 7 yaşındaki Numan, ‘kendimi öldüreceğim’ demeye başladı.

15:28 25 Aralık 2020 Cuma
Üç yıldır anne-babasından ayrı olan Numan’ın feryadı: Artık yaşamak istemiyorum
Tutuklu anne ve babasından 33 aydır ayrı olan ve birinci sınıfa başlamanın zorluklarını yaşayan 7 yaşındaki Numan Kurt, büyük bir travma yaşıyor. Psikolojik destek alan 7 yaşındaki Numan, ‘kendimi öldüreceğim’ demeye başladı.



BOLD MEDYAdan Sevinç özarslanın haberine göre Anne-babası birlikte tutuklanan çocukların travmaları gün geçtikçe artıyor. Yaklaşık üç yıldır ebeveynlerinde ayrı olan Betül (9) ve Numan’ın (7) psikolojisi bozulmuş durumda. “Ben artık yaşamak istemiyorum, kendimi öldüreceğim” diyen Numan ve ablası psikoloğa gitmeye başladı.

22 Mart 2018’de Amasya’daki evlerinde gözaltına alınan Türkçe öğretmeni Yurdagül Kurt (36) ve sınıf öğretmeni Süleyman Yurt, üç yıldır Samsun Cezaevinde kalıyor. Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklanan Yurdagül Yurt 9 yıl 8 ay, eşi ise 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yurdagül Yurt’ın dosyası Yargıtay tarafından da onaylandı.


Bank Asya’da hesaplarının olması, kapatılan kolejlerde öğretmenlik yapmaları ve Bylock programını kullandıkları gerekçesiyle bu cezaları alan Yurt çiftinin çocukları, anne-babalarından aylardır ayrı kalmanın zorluklarını yaşıyor.

Babaanneleriyle birlikte Samsun’un bir köyünde yaşayan Kurt kardeşler, tutuklandığında “iki yıl yanınıza gelemeyebilirim” diyen annelerinin kendilerini terk ettiğini, yalan söylediğini ve sevmediğini düşünüyor. Çocuklar okulda da birçok problem yaşıyor. Bu yıl birincisi sınıfa başlayan Numan’ın teyzesinin verdiği bilgiye göre babaanneleri Numan’ı bir gün alnını kesmeye çalışırken yakaladı.

/

Bold Medya’ya konuşan Betül’ün ve Numan’ın teyzesi “Okula başladıkları zaman diğer çocuklar ister istemez ailelerinden bahsediyor. Numan o zaman çok kötü oldu. Depresyona girdi. Öğretmeni video ve fotoğraflarını gönderiyordu. Sürekli suratı asık. Hiçbir şey yapmıyor. Öğretmeni hep ilgilendi, konuştu onunla. Söylediği tek şey ‘Ben annemi istiyorum.’ En son ‘Kendimi öldüreceğim, ben yaşamak istiyorum’ demeye başladı.” dedi.

BİRÇOK DEFA TUTUKSUZ YARGILANMAYI TALEP ETTİ

Adalet Bakanlığı başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na, CİMER’e, HDP milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na birçok defa mektup yazan Yurdagül Yurt, tutuklu yargılanmanın bir tedbir olduğunu ifade ederek tutuksuz yargılanmayı talep etti. Gergerlioğlu’ndan da bu talebini gündeme getirmesini istedi.

Bunun üzerine Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri Betül ve Numan ile görüşmek için evlerine gitti. Bu görüşmeden sonra Numan’ın psikolojisinin daha da kötü olduğunu ifade eden teyzesi, şunları söyledi: “Beni de aradılar. Çocukları almaya mı geldiniz dedim. Yok, bu en son yapacağımız şey. Maddi olarak, psikolojik olarak nasıl diye merak ettik dediler. Bu görüşmeden sonra Numan’ın isyanı daha çok arttı. Tetikledi sanırım. Anladığım kadarıyla görüşme esnasında çocuklara anne-babalarının durumlarıyla alakalı çok fazla soru sorulmuş. Bu da onları ister istemez yıprattı.”

Numan ve Betül, üç ay önce terapi görmeye başladı. Terapi sonrası iki küçük çocuğun durumlarının iyiye gittiği öğrenildi.

/

/


 

Son güncelleme: 15:28 25.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı