• Turkhane Logo

Üç yaşındaki böbrek hastası Dilgeş annesiyle cezaevinde

Türkiye cezaevlerinde tutuklu anneleriyle birlikte kalan 780 bebek bulunuyor. Üç yaşındaki Dilgeş de annesiyle birlikte cezaevinde bulunan bebeklerden sadece biri…

09:00 01 Haziran 2020 Pazartesi
Üç yaşındaki böbrek hastası Dilgeş annesiyle cezaevinde
Türkiye cezaevlerinde tutuklu anneleriyle birlikte kalan 780 bebek bulunuyor. Üç yaşındaki Dilgeş de annesiyle birlikte cezaevinde bulunan bebeklerden sadece biri…


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının Rosa Kadın Derneği hakkında başlattığı bir soruşturma kapsamında tutuklanan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan, üç yaşındaki oğlu Dilgeş ile birlikte Diyarbakır Cezaevi’nde. Üç yaşındaki Dilgeşin böbrek yetmezliği hastalığı bulunuyor.

Dilgeş’in anneannesi sosyal medyadan “Üç yaşındaki Dilgeşim bayramdan önce her gün ‘Bayram ne zaman? Şeker toplayacağım’ diyordu. Ve bayram günü Dilgeşimi annesiyle hapse koydular. Doktor, ‘Ameliyat olmazsa iki böbreğini kaybedecek’ dedi” diye seslendi.


  EY ADALET SEN NERDESİN

3 yaşındaki Dilgeşim bayramdan önce her gün,bayram ne zaman şeker topliyacam diyordu.

Ve bayram günü Dilgeşimi annesiyle hapse koydular.

Doktor,ameliyat olmazsa 2 böbreğini kaybedecek dedi

780Bebeğe DilgeşeÖzgürlük pic.twitter.com/bbUHmvc6W7 — zımbırtı (@zmbrt58) May 31, 2020

Anne Gönül Aslan, Dilgeşin sağlık durumuna ilişkin daha önce şunları söylemişti:

“Dilgeş, böbrek yetmezliği hastası. Kontrole gitmemiz gerekiyordu ancak salgın nedeniyle gidemedik. Voiding Sistografi (İlaçlı Böbrek Filmi) çekmesi gerekiyor. Bayram sonrası randevu alıp hastaneye gidecektik. Hastaneye gittikten sonra başka bir tedaviye geçmesi gerekiyordu. O yüzden testi yaptırmamız gerekiyordu. Dilgeş’in biran önce cezaevinden çıkması gerekiyor. Cezaevine getirilirken yanımıza elbise alamadık. Kadınlar arkadaşlarımız Dilgeş üşümesin diye kendi kazaklarını verdi. Üç kat giydirdim. Kaldığımız koğuşlar daha önce kullanılmadığı için çok soğuk ve hepimiz üşüyoruz.”
  Gönül Aslan Bağlar Belediye Meclis üyesi.

3.5 yaşındaki oğlu Dılgeş adliye’de bizimle beraber bekliyor.

Tek isteği var “Eve gidelim” pic.twitter.com/MsfB8Udw1Z — Meral Danış Beştaş (@meraldanis) May 23, 2020  

Son güncelleme: 09:00 01.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı