• Turkhane Logo

Üç torununa bakan babaanne: “Çocuklarım ellerine silah almadan terörist oldular”

Oğlu ve gelini tutuklu olduğu için 3 torununa bakmak zorunda kalan Nurten Çatpınar, yaşadığı zorlukları anlattı. Oğlu ve gelininin serbest bırakılması için yetkililerden yardım istedi.

13:20 16 Eylül 2020 Çarşamba
Üç torununa bakan babaanne: “Çocuklarım ellerine silah almadan terörist oldular”
Oğlu ve gelini tutuklu olduğu için 3 torununa bakmak zorunda kalan Nurten Çatpınar, yaşadığı zorlukları anlattı. Oğlu ve gelininin serbest bırakılması için yetkililerden yardım istedi.


Nazlı-Fuat Alperen Çatpınar, bir yıldır Düzce T Tipi Cezaevinde tutuklu. İkisi de 8’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Nazlı Çatpınar özel bir yurtta idareci yaptığı için örgüt üyesi olduğu iddiasıyla tanık ifadelerine dayanılarak tutuklandı. Makine mühendisi Fuat Alperen aynı sebeplerle tutuklandı. Çatpınar çiftinin 3 çocukları var. Osman Bahadır 6, Ömer Mahir 4,5 ve Ali Asaf 2,5 yaşında.

ANNE-BABA VE ÜÇ ÇOCUK AYNI ANDA HAPİS YATTI


Üç kardeş korona salgını başlamadan önce dönüşümlü olarak anne-babalarını yanına gidip cezaevinde kalıyordu. Üçünün aynı anda hapiste kaldığı zamanlar da oldu. Salgından sonra 6 ay anne-babasını göremeyen kardeşler şimdi sırayla babaanneleri tarafından kapalı görüşlere götürülüyor. Bütün yük babaanne Nurten Çatpınar’ın omuzlarında. Düzce’de yaşayan babaanne Nurten Çatpınar’ı torunları, baba ve annesi olarak biliyor.

3 torununa bakan babaanne Nurten Çatpınar, yaşadıklarını KHK TV’ye anlattı. 2 Mart 2019’da Zonguldak Ereğli’deki evlerinde gözaltına alınıp cezaevine gönderilen Fuat Alperen ve Nazlı Çatpınar çifti, geride 3 çocuk bıraktılar. Oğlu ve gelininin emaneti 3 torununa gözü gibi bakmaya çalışan Çatpınar, 3 çocuğa bakmanın çok güç olduğunu aktararak şunları söyledi:

“KAFESE GİRMEK İSTEMİYORUM DİYOR”

“Yerine göre anne diyorlar. Her ay çocukların anne ve babalarını ziyaretimizde sıkıntı yaşıyoruz. Çocuklar her şeyden habersiz. Bir gün gittiğimizde çocuklardan ortancası bu kafese girmek istemiyorum, dedi. Gelinimle ağladık. Bir şey yapamadık. Ortanca torunumda şaşılık var. Ameliyat dediler. Annesi olmayınca yaptırmak istemedik. Cezaevinden anne babasının çıkmasını bekliyoruz. Hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyorum, hepsiyle bu yaşımda bunlarla mücadele ediyorum.”

/

“ANNEM ÇALIŞMIYOR, KİTAP OKUYOR”

Çocukların anne babalarını cezaevinde çalıştığını dile getiren babaanne Çatpınar, “Baba robot yapıyor, anne örgü el işi yapıyor dedik. Küçük torunum bana annem orada çalışmıyor ki, kitap okuyor dedi. Ne diyeceğimi bilemedim. Onlar sevinsin diye hediyeler hazırladık. Anne babası göndermiş gibi yaptık. Bayramlar çok hüzünlü geçiyor. Anne yok, baba yok.” ifadelerini kullanarak yaşadığı durumu anlatıyor.

“CEZAEVLERİNDE BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İNSANLAR VAR”

Çocuklarım ellerine silah almadan terörist olduğunu belirten Çatpınar “Komşuları çok üzüldüler. Biz böyle güzel insanları tanıdık onlar terörist olamaz diyorlar. Çünkü benim çocuklarım karıncayı bile incitecek çocuk değiller.”

Cezevlerinde birbirinden değerli insanların yattığını gördüğünü kaydeden babaanne Nurten Çatpınar, “Pandemi döneminde her yer ibadetlere kapalıyken orada terörist dedikleri kişiler cemaatle namaz kılıyorlardı.” diye konuştu.

Çatpınar, oğlu ve gelininin serbest bırakılıp çocuklarına kavuşması için yetkililerden yardım istedi.




 

Son güncelleme: 13:20 16.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı