• Turkhane Logo

Twitter’ı bile kapatan Albayrak, Erdoğan fotoğraflarını silemedi

Bakan Albayrak resmi Twitter hesabını silerken, istifasını duyurduğu İnstagram hesabından geriye dönük paylaşımlarının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının silmediği görüldü.

09:46 09 Kasım 2020 Pazartesi
Twitter’ı bile kapatan Albayrak, Erdoğan fotoğraflarını silemedi
Bakan Albayrak resmi Twitter hesabını silerken, istifasını duyurduğu İnstagram hesabından geriye dönük paylaşımlarının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının silmediği görüldü.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 8 Kasım akşam saatlerinde Instagram hesabından yaptığı ‘istifa’ paylaşımına eşzamanlı Bakanlığın resmi Twitter hesabından 29 Ekim paylaşımı hariç geriye dönük bütün paylaşımları silindi. Aynı dakikalarda Albayrak’ın Twitter hesabının da silindiği görüldü. Albayrak, istifasını duyurduğu İnstagram hesabından geriye dönük paylaşımlarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarını ise silmedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 8 Kasım akşam saatlerinde Instagram hesabından yaptığı ‘istifa’ paylaşımı gündeme bomba gibi düştü. İstifanın üzerinden 12 saatten fazla zaman geçtiği halde Ankara sessizliğe gömüldü. Haber ne yalanlandı ne de teyit edildi.

  29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun pic.twitter.com/XFLRa0f0x2 — T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı (@HMBakanligi) October 29, 2020
Albayrak’ın Instagram hesabından istifasını duyurduğu dakikalarda resmi Twitter hesabının da silindiği görüldü. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı “@HMBakanligi“nın ise bugüne kadar yaptığı bütün paylaşımların silinerek, sadece 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı paylaşımının yer aldığı görüldü.

Bakan Albayrak’ın Twitter hesabı ve Bakanlık Twitter hesabının geriye dönük paylaşımları silinirken, istifasını duyurduğu Instagram hesabında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafları silinmedi.


Bakanlığın Twitter hesabından geriye dönük paylaşımlar silindi ancak Albayrak’ın Instagram’daki paylaşımlar kaldırılmadı.

Albayrak’ın Instagram hesabında, Twitter hesaplarının aksine Bakanlık dönemine dair yaptığı bütün paylaşımlar duruyor. Hesaptan Erdoğan’ın fotoğrafları, Merkez Bankası paylaşımları, Ekonomi Paketleri gibi paylaşımlar silinmedi.

‘Yandaş medya’ diye adlandırılan iktidar medyası ise istifaya dair haberlere ya da istifa ettiğine dair iddialara yer verildi. Yeni Şafak gazetesinin İngilizce hesabında istifa haberi duyurulurken, kısa bir süre sonra bu paylaşım da kaldırıldı.

HABER KANALLARI 12 SAATTİR SESSİZ

Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından duyurduğu istifası, ‘haber kanalları’ tarafından ortak karar alınmışcasına izleyiciye sunulmadı.

CNN Türk, Habertürk ve NTV gibi kanallar, aradan 12 saat geçmesine rağmen, Albayrak’ın istifası ve ardından yapılan açıklamalara ilişkin altyazı bile paylaşmadı. Kanalların bu gelişmeyi iddia düzeyinde de haberleştirmemesi dikkati çekti.

İstifayı değerlendiren ekonomist Güldem Atabay, Twitter’dan yaptığı değerlendirmede TL’nin pazartesi günü güçlenebileceğini; ancak esas sorunun politik sistem olduğunu belirtti.

Ekonomi yazarı Uğur Gürses de, “İstifa haberi doğru ise TL’nin değer kaybını durdurmak için, hatta değerlenmesi için doğru adım olur” dedi.

Son güncelleme: 09:46 09.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı