• Turkhane Logo

Twitter ve Instagram kullanımında Türkiye kaçıncı sırada?

Sosyal medya devi Twitter ve Facebook'un sahip olduğu fotoğraf paylaşım platformu Instagram kullanımında Türkiye birinci sırada yer alıyor.

12:30 25 Aralık 2019 Çarşamba
Twitter ve Instagram kullanımında Türkiye kaçıncı sırada?
Sosyal medya devi Twitter ve Facebook'un sahip olduğu fotoğraf paylaşım platformu Instagram kullanımında Türkiye birinci sırada yer alıyor.





Deloitte tarafından yedi yıldır yapılan Global Mobil Kullanıcı Araştırması’nın 2019 yılı sonuçları açıklandı. Global Mobil Kullanıcı Araştırması’nın altı kıtada 28 ülkeden 44 bin 150 kişinin katılımıyla gerçekleştirildiği belirtildi.


Deloitte Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Endüstrisi Lideri Metin Aslantaş, Türk kullanıcıların sosyal medyayı diğer ülkelere göre daha çok sevdiğini ve kullandığını belirterek, Türkiye’nin sosyal medya kullanımında ilk sırada yer aldığını söyledi.

Aslantaş, “Cep telefonunda bulunan haberleşme uygulamaları incelendiğinde; Facebook, WhatsApp, Facebook Messenger ve Instagram en sık kullanılan uygulamalar. Türkiye’deki kullanıcılar analiz edildiğinde günlük sosyal medya kullanımında 2017 yılına göre altı puan artış göstermiş. Bu artışın da tüm yaş gruplarında olduğu gözleniyor. Twitter ve Instagram kullanımında Türkiye birinci sırada” dedi.

Cinsiyete göre sosyal medya ve haberleşme uygulamalarının kullanımı incelendiğinde kadınlar ve erkeklerin kullanım sıklığının farklılaştığı bazı uygulamalar bulunduğunu aktaran Aslantaş, “Kadınların kullanım sıklığı oranları, erkeklere göre Snapchat’te 14 puan, Instagram ve TikTok’ta 12 puan daha fazla. Erkeklerin kullanımda kadınları geçtiği uygulamalarsa Twitter ve tanışma platformları.” dedi.

Türkiye’deki kullanıcıların yüzde 55’inin oyun oynamak için cep telefonunu tercih ettiğini anlatan Aslantaş, bu oranla Türkiye’deki kullanıcıların anketin yapıldığı ülkeler arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.

Aslantaş şunları kaydetti:

“Oyun oynamak için cep telefonunu tercih edenlerin yaş grupları incelendiğinde ise en yüksek oranın yüzde 61 ile 35-44 yaş grubunda olduğu görülüyor. Kullanıcıların oyun oynama sıklığı incelendiğinde her iki akıllı telefon sahibinden biri her gün telefonda oyun oynuyor. Türkiye, bu oyun oynama sıklığı oranıyla da anketin yapıldığı ülkeler arasında ilk sırada. Türkiye’de kullanıcılar, oyunları belirgin bir oranla (yüzde 67) evde dinlenirken rahatlama amacıyla oynuyor. En çok oynanan oyun türünün yüzde 40 oranla gündelik/puzzle tarzı oyunlar olduğu görülüyor. Kullanıcılar oyun oynarken yüzde 78 gibi açık bir farkla tek oyunculu oyunları tercih ediyor.”

Son güncelleme: 12:30 25.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı