• Turkhane Logo

Twitter-Musk davasının görüleceği tarih belli oldu

Twitter'ı satın almaktan vazgeçen Elon Musk'a şirketin açtığı davanın tarihi kesinleşti. Davanın Ekim ayında görülmesi kararlaştırıldı.

09:20 20 Temmuz 2022 Çarşamba
Twitter-Musk davasının görüleceği tarih belli oldu
Twitter'ı satın almaktan vazgeçen Elon Musk'a şirketin açtığı davanın tarihi kesinleşti. Davanın Ekim ayında görülmesi kararlaştırıldı.

Twitterın Elon Muska karşı açtığı davada ilk duruşma, Delaware Eyaletindeki Chancery Mahkemesinde yapıldı. Duruşmada, Twitter, halka açık bir şirket olarak geleceğine yönelik belirsizlikten zarar görebileceğini savunarak davanın eylülde görülmeye başlamasını istedi. Muskın avukatları ise bu tarihin şubat veya sonrasına ertelenmesini talep etti.
Hakim Kathaleen St. Jude McCormick, davanın bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek, ekim ayında görülmeye başlanmasına karar verdi.
Muskın anlaşmayı feshettiği 8 Temmuzda bildirilmiştiTwitter, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshettiği için Elon Muska geçen hafta dava açmıştı.Muskın, sosyal medya şirketi Twitterı satın alma anlaşmasını birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek feshettiği 8 Temmuzda bildirilmişti.

Muskın avukatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirimde, Twitterın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti.Twitterın avukatı William Savitt tarafından Muskın avukatı Mike Ringlere gönderilen mektupta ise Muskın anlaşmayı feshinin geçersiz ve haksız olduğu, bunun anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerin reddedildiği anlamına geldiği ifade edilmişti.Muskın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmesi sonrası Twitterın hisse değeri, nisanda yapılan hisse başına 54,2 dolarlık teklifin altına inmişti.

Son güncelleme: 09:20 20.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı