• Turkhane Logo

Tutuksuz polis itirafçı olmadığı için cezası artırıldı

Bylock delillerinin hukuksuz elde edildiğini söylediği ve itirafçı olmadı 9 yıl ceza aldı...

19:39 01 Kasım 2017 Çarşamba
Tutuksuz polis itirafçı olmadığı için cezası artırıldı
Bylock delillerinin hukuksuz elde edildiğini söylediği ve itirafçı olmadı 9 yıl ceza aldı...

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınan ve geçen nisan ayında meslekten ihraç edilen polis memuru Yavuz Çemçem hakkında, ‘Silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçlamasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına sanık Yavuz Çemçem ve avukatı katıldı. Savcı, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ihraç edilene kadar çalışan sanığın, “Genel bilgi toplama biriminde çalışan sanık Ödemiş’te kişi ve kurumlarla ilgili diğer polis memurlarına göre daha fazla bilgiye sahiptir. Küçük bir ilçe olan ve Gülen Ö yapılanmasıyla bağını bilecek durumda olduğu okula çocuğunu 2014- 2016 yılları arasında göndermiştir. Ayrıca örgütün kriptolu haberleşme sistemi ByLock’u kullandığı belirlenen Çemçem’in ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan cezalandırılması” yönünde mütalaa verdi.

Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Çemçem, ByLock tespitinin hukuk dışı yollarla elde edildiğini, bu programla, Eagle, Kakao Talk’ı kullanmadığını, ByLock mesaj içeriklerinde ismi geçen kişileri tanımadığını ileri sürdü. Çemçem, kızını gönderdiği okulun cemaatle bağlantısının olduğunu bilmediğini iddia ederek, mahkemeden beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, 6 yıl hapis cezasına çarptırdığı sanığın kamuda görev yapması nedeniyle cezayı yarı oranında artırarak 9 yıla çıkardı. Heyet, duruşmalarda pişmanlık göstermeyen sanığın cezasında indirime gitmedi.

Son güncelleme: 19:39 01.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı