• Turkhane Logo

Tutukluları ziyaret ettikleri için ‘terör örgütü üyeliğinden’ yargılanacaklar

Cezaevindeki tutukluları ziyaret etmek, onların hesabına para yatırmak, Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak’ın fotoğrafını evinde bulundurmak terör suçu sayıldı.

11:07 19 Eylül 2019 Perşembe
Tutukluları ziyaret ettikleri için ‘terör örgütü üyeliğinden’ yargılanacaklar
Cezaevindeki tutukluları ziyaret etmek, onların hesabına para yatırmak, Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak’ın fotoğrafını evinde bulundurmak terör suçu sayıldı.



HDP Alanya İlçe Eşbaşkanı Safiye Dalgıç ile 2 yönetici hakkında, tutukluların görüşüne gittikleri ve para yatırdıkları için, “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla dava açıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ


Antalya’nın Alanya ilçesinde 8 Temmuz’da gözaltına alınarak tutuklanan HDP Alanya İlçe Eşbaşkanı Safiye Dalgıç ile ilçe yöneticisi Abdulhekim Aktaş ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Alanya İlçe yöneticisi Tefra Akçın hakkında iddianame hazırlanarak dava açıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının Dalgıç, Aktaş ve Akçın hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla hazırladığı iddianame Antalya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

HABERLEŞME SAĞLAMA İDDİASI

Savcı iddianamede; Dalgıç ile yöneticilerinin Alanya L Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan tutukluların görüşçüleri oldukları, tutuklulara para yatırdıklarından hareketle “tutukluların içeriyle ve dışarıyla haberleşmelerini sağlandıkları” iddiasında bulunarak, 3 isme “örgüt üyesi” suçlamasını yöneltti.

DEMİRTAŞ VE KIŞANAK FOTOĞRAFLARI SUÇMUŞ!

MA’nın haberine göre, Dalgıç’ın evinde yapılan aramada el konulan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarının suç unsuru olarak değerlendirilmesi ve “fotoğraflar ele geçti” şeklinde ifadeye yer verilmesi dikkat çekti. İçeriğinde suç oluşturacak bir unsur olmamasına rağmen evlerde tutuklulardan gelen, denetimden geçmiş mektuplar da suç delili olarak iddianameye konuldu.

ÖZEL BİLGİLER İDDİANAMEYE KONULDU

Dalgıç, Aktaş ve Akçın’ın telefon görüşme kayıtlarının istendiği, konuşma içeriklerine dair bir suçlama olmadığı halde, görüştükleri kişiler hakkında araştırma yapıldığı, daha önce yargılanmış veya halen yargılanmakta olanların kimlik bilgileri ve özel bilgilerinin iddianameye konulduğu görüldü. Davanın ilk duruşması 2 Ekim’de Antalya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Son güncelleme: 11:07 19.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı