• Turkhane Logo

​"Tutuklular, gardiyanlardan gördüğü şiddetten dolayı yürüyemiyor"

Olağanüstü Hal şartları altında cezaevilerinde kötü muamele yaşandığına dair iddialar Birleşmiş Milletler'in raporuna da yansımıştı.

23:33 14 Şubat 2018 Çarşamba
​
Olağanüstü Hal şartları altında cezaevilerinde kötü muamele yaşandığına dair iddialar Birleşmiş Milletler'in raporuna da yansımıştı.

Son olarak kötü muamele iddiaları Elazığ T Tipi Kapalı Cezaeviyle gündeme gelmişti. Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevinden de işlence ve kötü muamele haberleri geliyor.
 
Tutuklu yakınlarının iddiasına göre, Osmaniye Cezaevinde, cezaevi idaresi sabah ve akşam sayımlarını ayakta almak istedi. Tutuklu ve hükümlüler, ayakta sayım yapılmasını kabul etmeyince de gardiyanlar tarafından darp edildi, sert şekilde şiddet kullanıldığı ileri sürüldü.
 
Artı Gerçekte yer alan habere göre cezaevindeki oğlu Mehmet Naci Yılmaz ile görüşen Cuma Yılmaz, oğlunun kendilerine uygulanan şiddeti anlattığını söylüyor.Tutuklu Yılmazın babası, “Koğuşlardaki dayak Cuma günü başlamış. Cezaevi idaresi ayakta sayım istemiş, siyasi koğuşta bulunanlar bunu kabul etmeyince olan olmuş. Cuma gününden bu yana her sabah ve akşam 60-70 gardiyan koğuşa dalıyor. Tutuklu ve hükümlüleri darp ediyor. Oğlumun sırtında sandalye kırmışlar. Sırtı mosmordu. Başka bir arkadaşı havalandırmaya fırlatılmış. Kolu, vücudu morarmış. Her gün dayak ve şiddet uygulanıyor. Çocuklarımızın can güvenliği yok” diyor.

 
Oğlunun aktardığına göre cezaevinde her gün sabah ve akşam şiddet uygulandığını belirten baba Yılmaz, kadınlar koğuşunda da tutuklu ve hükümlülerin darp edildiğini iddia ediyor:
 
“Dayak sırasında cezaevi idaresinin tümü katılıyor. O sırada başgardiyandan müdüre kadar hepsi koğuşlarda hazır bulunuyor. Birçok tutuklu ve hükümlü gördüğü şiddetten dolayı yürüyemiyor. Can güvenlikleri yok.”

Son güncelleme: 23:33 14.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı