• Turkhane Logo

Tutuklu öğrenci Miraç Saltek cezaevinde virüs kaptı

Cezaevlerinde her gün bir dram ortaya çıkıyor. Üç gün önce korona teşhisi konulan Miraç Saltek, 2 ay önce kaybettiği babasının cenazesine de korona nedeniyle gidemedi.

14:05 13 Ekim 2020 Salı
Tutuklu öğrenci Miraç Saltek cezaevinde virüs kaptı
Cezaevlerinde her gün bir dram ortaya çıkıyor. Üç gün önce korona teşhisi konulan Miraç Saltek, 2 ay önce kaybettiği babasının cenazesine de korona nedeniyle gidemedi.



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın habeirne göre Ekim 2019’dan bu yana Bir yıldır İzmir Menemen T Tipi Cezaevinde tutuklu olan Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Miraç Saltek (27), koğuşta koronavirüs kaptı. 10 Ekim 2020’de yapılan test sonucu e-Nabız’a düşen Saltek, 30 kişilik A8 koğuşunda kalıyor,  yemekleri bir süredir kapının altından veriliyordu.

“6 MAHPUS HASTANEYE KALDIRILDI”


Bir haftadır Menemen Cezaevinde korona vakalarının arttığı iddia ediliyordu. HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Twitter hesabından dün yaptığı paylaşıma göre Menemen’den 6 mahpus koronavirüs teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Gergerlioğlu, yetkililerin cezaevlerindeki vakalara ilişkin şeffaf bilgi aktarmasını istedi. Miraç Saltek 11 Ekim 2020’de saat 23.000 sularında ciğer filmi çekilmek üzere Menemen Devlet Hastanesi’ne götürülenler arasında yer alıyor. Ancak şu an nerede bulunduğu, karantinada mı, hastanede mi yoksa aynı koğuşta yaşamaya mı devam ediyor bilinmiyor.

“GRİP OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ AMA KORONA ÇIKTI”

Bold Medya’ya konuşan Miraç Saltek’in kız kardeşi, “Telefon görüşümüz salı günü. En son konuştuğumuzda A8’de idi ama bu durumda ne yapıldı bilmiyorum. Zaten o koğuşa götürüldüğünde hepsinin grip olduğunu söyledi. Muhtemelen grip değil, koronaydılar. Ve onların hasta olduğu biline biline cezaevine yeni gelen, sağlıklı kişileri de onların arasına koydular” dedi.


/

BABASININ ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYOR

Saltek ailesi iki aydır baba acısı da yaşıyor. Kayısı bahçesiyle geçimini sağlayan üç çocuk sahibi baba Vahdettin Saltek, 21 Ağustos 2020’de Malatya’nın Baskil Topalkem Köyü’nde geçirdiği traktör kazasında hayatını kaybetti. Menemen Cezaevi savcısı korona nedeniyle Miraç Saltek’in cenazeye katılmasına izin vermedi. Savcılıktan izin çıkmayınca ailesi de babasının ölümünü ondan gizledi. Hala daha bilmiyor.

“AİLECE MAHVOLDUK, ABİM HASTA, TAHLİYE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Babasının bu dünyada hep zorluklar, sıkıntılar çektiğini, hep çocukları için koşturduğunu söyleyen Miraç Saltek’in kız kardeşi, duygularını şöyle ifade etti:

“Babam 2 yıldır tutuklu oğlunun derdiyle dertleniyor, bir oraya bir buraya gidiyordu. En son ölmeden önce bile telefonunda hep cezaevi ile ilgili şeyler araştırmış. Babaannem bile öldüğünde ağlamayan babamın abimin durumuna ağladığını gördüm. Bir çıkmazın içindeyiz. Neyi, ne şekilde yapacağız bilmiyorum. Abim bizim en büyüğümüz. Böyle zor bir zamanda tahliye olması gerekiyor.”

“MAHKEME, POLİS GÖRMEMİŞ İNSANLARIZ”

Annesinin kalp hastası olduğunu ve abisinin durumunu ondan sakladıkları söyleyen genç kız, “Büyük bir travma yaşadık. Bizim de yaşımız o kadar büyük değil. Bu sıkıntıların, dertlerin arasında babamın ölmesi bizi çok kötü etkiledi, mahvetti. Biz kendi geçim derdi olan kendimizle uğraşan bir aileyiz. Bunca zaman hiç polis, mahkeme görmemiş insanlarız, bunlar bize çok ağır geldi.” ifadelerini kullandı.

Cemaat soruşturmaları kapsamında ilk olarak Ocak 2018’de tutuklanan Miraç Saltek, 10 ay Malatya E Tipi Cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Bir yıl önce Ekim 2019’da okul okumak için kaldığı ev örgüt evi diye iddia edildiği için 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tekrar tutuklandı ve Menemen’e gönderildi. Dosyası Yargıtay’da bulunuyor.

/
Miraç Saltek ve babası Vahdettin Saltek.




Kaynak: BOLD MEDYA


 

Son güncelleme: 14:05 13.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı