• Turkhane Logo

Tutuklu müteahhit sayısı 8'e yükseldi

Deprem soruşturmalarında bugün dört müteahhitin daha tutuklanmasıyla tutuklu müteahhit sayısı sekize yükseldi.

10:16 14 Şubat 2023 Salı
Tutuklu müteahhit sayısı 8'e yükseldi
Deprem soruşturmalarında bugün dört müteahhitin daha tutuklanmasıyla tutuklu müteahhit sayısı sekize yükseldi.

Deprem soruşturmaları kapsamında bugün dört müteahhit daha tutuklandı.

Hatay’ın Saraykent Mahallesi 358inci sokakta bulunan Kule apartmanının müteahhidi Ömer Cihanın Manavgat’ta kaldığı otelde jandarma tarafından yakalandığı bildirildi. Cihan, ifadesinde Kule Apartmanı bölge genelinde meydana gelen depremde yıkılmamış ancak meydana gelen artçı depremde yıkılmıştır. Söz konusu apartmanın çevresinde bulunan diğer apartmanlar da depremin şiddetine dayanamayarak yıkılmıştır. Bahse konu apartmanın yıkılma sebebi ise bitişiğinde bulunan diğer apartmanların deprem etkisiyle Kule apartmanına yüklenmesinden dolayı olmuştur dedi. Cihan, kendisinin yaptığı diğer apartmanların iki ayrı deprem olmasına rağmen hala ayakta olduğunu savundu.

Savcılıkta ifadesi alınan Ömer Cihan, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hatay Antakyada depremde yıkılan Erdoğan Apartmanı müteahhiti şüpheli Mustafa Erdoğan Keçecioğlunun da Ankarada bir otelde yakalanarak gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını duyurdu.

Ayrıca akşam saatlerinde Adıyamanda yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuşun da İstanbulda tutuklandığı bildirildi.

Daha önce de müteahhitler Hasan Alpargün, Mehmet Yaşar Coşkun, Mehmet Ertan Akay ve Mustafa Uncuoğlu tutuklanmıştı. Böylelikle soruşturmalardatutuklanan müteahhit sayısı sekize yükseldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün yaptığı açıklamada yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu olduğu değerlendirilen 134 şüpheli hakkında işlem yapıldığını bildirmişti. 114 kişi hakkında da gözaltı çalışmalarının devam ettiğini belirten Bozdağ, binaların sorumlularının tespiti için çalışmaların süratle devam ettiğini kaydetmişti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatyada 12 binden fazla binanın çökmesine yol açmıştı. Enkaz haline gelen binalar arasında yeni yapıların da bulunması gözleri müteahhitlere çevirmişti.

Son güncelleme: 10:16 14.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı